pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 17.01.2017 22:55:39

S kom se bodo Slovenci udarili v osmini finala?

Grega Wernig
Islandska rokometna reprezentanca je v drugi tekmi 4. kroga skupine B svetovnega prvenstva v Metzu premagala Angolo s 33:19. Francija je z zmago proti Rusiji s 35:24 še naprej edina neporažena ekipa v skupini A, v skupini C pa se je Nemčija z zmago proti Savdski Arabiji z 38:24 na prvem mestu po treh krogih pridružila prav tako neporaženi Hrvaški.

Islandija je brez težav premagala najslabšo ekipo skupini B, z zmago pa je ohranila možnosti, da se uvrsti v osmino finala svetovnega prvenstva. Vprašanje o zmagovalcu dvoboja je bilo rešeno že v prvem polčasu, ki so ga Islandci dobili s 16:8. Ne glede na izida zadnjih dveh tekem so se z remijem Slovenije proti Tuniziji z golom Blaža Janca po duhoviti akciji v izdihljajih tekme v osmino finala uvrstili tudi že Makedonci, ki bodo v sredo igrali s Španijo, v zadnjem krogu v četrtek pa z Islandijo, za katero bo to odločilna tekma za napredovanje.

Norvežani so visoko premagali Brazilijo (39:26), s tem pa so si zagotovili drugo mesto v skupini, medtem ko bo o tretjem mestu odločala tekma med Rusijo in Brazilijo. Ena od teh dveh reprezentanc bo tudi nasprotnica slovenskih rokometašev v osmini finala. Če bodo izbranci Veselina Vujovića v četrtek premagali Španijo, bodo igrali s četrtouvrščeno ekipo skupine A, za zdaj je to Brazilija, v primeru poraza pa s tretjeuvrščeno ekipo. Trenutno je tretja Rusija, ki je bila proti aktualnim svetovnim prvakov brez pravih možnosti za zmago. Do prve zmage so danes prišli Poljaki, ki so tesno, s 26:25 premagali Japonce.

V skupini C je v zadnji tekmi tretjega kroga Nemčija, v prvem polčasu je dosegla 21 golov, visoko premagala Savdsko Arabijo, svojo odločilno tekmo za prvo mesto v tej skupini pa bo imela v zadnjem krogu, ko se bo v petek pomerila s Hrvaško. Nemci bodo v sredo igrali z Belorusijo, Hrvati pa s Čilom.

Samo enajst golov so videli gledalci v prvih 30 minutah tekme med Katarjem in Argentino, od tega le dva v mreži katarske reprezentance, ki je na koncu zmagala z 21:17. Tekmo sta sodila Slovenca Bojan Lah in David Skok. Katarci so se z zmago po treh odigranih krogih pridružili Švedom in Egipčanom, vse tri reprezentance imajo po štiri točke, z vsemi šestimi je na prvem mestu Danska, vse štiri ekipe pa so teoretično že uvrstile v osmino finala.

Članki iz rubrike