Mobilna verzija
tu
tu

Vujović spet presenetil: Na tribuni bo pustil... (fotogalerija)

Grega Wernig

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je za četrtkovo uvodno tekmo na svetovnem prvenstvu v Franciji proti Angoli, ki se bo v Metzu pričela ob 14. uri, prijavil le 15 igralcev.

Med njimi pa malce nepričakovano ni vratarja Urbana Lesjaka. Poleg Matevža Skoka bo v vratih komaj 20-letni Urh Kastelic. Vujović je za uvod v svetovno prvenstvo prijavil le 15 od možnih 16 igralcev, saj je srednji zunanji igralec Miha Zarabec še vedno v obdobju rehabilitacije po poškodbi mišice. Zarabec naj bi bil nared do sobotne tekme proti Islandiji, prav tako za naslednje tekme v skupinskem delu proti Makedoniji, Tuniziji in Španiji.

GW1_6441
Grega Wernig


Vujović je s tem manevrom za vsak primer pustil odprto še eno dodatno mesto znotraj ekipe, hkrati pa je do konca sklepnega turnirja v Franciji zadržal možnost po poljubni menjavi še dodatnih treh rokometašev.

Na Vujovićevem seznamu so tako vratarja Matevž Skok in Urh Kastelic, krilni igralci Darko Cingesar, Blaž Janc, Tilen Kodrin in Gašper Marguč, zunanji igralci Marko Bezjak, Vid Kavtičnik, Jure Dolenec, Nik Henigman, Borut Mačkovšek in David Miklavčič ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Vid Poteko.

GW1_6484
Grega Wernig