sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

ru
ru
0 14.12.2016 15:12:44

Vujović: To ne pomeni, da je Zorman končal reprezentančno kariero

Grega Wernig
Znan je ožji seznam kandidatov za nastop na svetovnem rokometnem prvenstvu med 11. in 29. januarjem prihodnje leto v Franciji.

S prvotnega seznama 28 igralcev je odpadlo osem rokometašev, med njimi tudi poškodovani Dean Bombač, medtem ko ima veteran Uroš Zorman poseben status.


"Imamo probleme na položaju srednjega zunanjega. Bombač je poškodovan, v tem trenutku pa še ne vemo, koliko časa bo odsoten. V prvem delu priprav zagotovo ne bo z nami, od njegove rehabilitacije pa bo odvisen njegov morebiten nastop v Franciji. Prav tako ne smemo pozabiti na klubske interese poljskega prvaka, ki si želi zdravega Bombača in njegovo dolgotrajnejše okrevanje, saj želi ubraniti prvo mesto v ligi prvakov," je v zvezi z Bombačem dejal Vujović.

Zanimiv reprezentančni status ima dolgoletni kapetan slovenske izbrane vrste Zorman, ki se bo udeležil priprav, v Francijo pa ne bo odpotoval. "Zorman je na mojem ožjem seznamu, a skoraj zagotovo ga ne bo med potniki za svetovno prvenstvo. Skupen zaključek je, da Zorman v tem trenutku ni sposoben nastopa na tako velikem tekmovanju, kjer si zahtevne tekme sledijo druga za drugo. V poletnem času zaradi olimpijskih iger v Rio de Janeiru ni imel oddiha, za njim pa je zares peklensko leto na reprezentančni in klubski sceni. Z nami bo vadil, po končanih pripravah v Sloveniji pa se bo vrnil na Poljsko. To ne pomeni, da je Zorman končal reprezentančno zgodbo, z nami bo sodeloval v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018, ko nas čakajo zahtevni tekmi z Nemčijo, morebiti tudi proti Portugalski ali Švici," je v zvezi z Zormanom dejal Vujović, ki bo 18 potnikov določil tik pred odhodom v Francijo. Pravico nastopa na SP ima 16 igralcev, med prvenstvom pa so možne tri menjave.

Članki iz rubrike