sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ru
ru
0 14.12.2016 13:40:12

Zorman bo vendarle ostal doma

Nikola Miljković
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je skrčil seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu med 11. in 29. januarjem prihodnje leto v Franciji. S prvotnega seznama 28 igralcev je odpadlo osem rokometašev, med njimi tudi poškodovani Dean Bombač in veteran Uroš Zorman.

Na seznamu črnogorskega strokovnjaka na klopi slovenske izbrane vrste niso več Bombač, Zorman (oba Vive Tauron Kielce), Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), Primož Prošt (Göppingen), Simon Razgor (Meškov Brest), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Miha Žvižej (Montpellier) in Vid Levc (Gorenje Velenje).

Zorman se bo udeležil reprezentančnih priprav, a po dogovoru z Vujovićem ne bo nastopil v Franciji, medtem ko je Bombač poškodovan, tako da bo njegov nastop na svetovnem prvenstvu odvisen od rehabilitacije v pripravljalnem obdobju.

Slovenija se bo zbrala 22. decembra v Zrečah, v pripravljalnem obdobju pa bo igrala tri tekme. Prva bo 30. decembra v Brežicah, kjer se bo pomerila s Savdsko Arabijo, drugi dve pa v Franciji z domačo izbrano vrsto. Prva tekma bo 6. januarja prihodnje leto v Toulousu, druga pa dva dni kasneje v Montpellierju.


Slovenska izbrana vrsta bo na svetovnem prvenstvu v prvem delu igrala v Metzu, kjer se bo pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Španijo in Tunizijo, v osmino finala pa se bodo uvrstile štiri najboljše reprezentance, ki se bodo nato križali z najboljšimi štirimi iz skupine A. V njej nastopajo Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska in Norveška.

Na Vujovićevem ožjem seznamu so naslednji rokometaši:
- vratarji: Urh Kastelic (Maribor Branik), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Matevž Skok (Zagreb) in Gorazd Škof (PSG);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc in Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem), ;
- srednji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier), Jan Grebenc, Nik Henigman (oba Riko Ribnica), Borut Mačkovšek, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško) in David Miklavčič (Zagreb);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško).

Članki iz rubrike