zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

sta
sta
0 26.10.2016 12:15:50

Nemci o Sigurdssonu pred začetkom SP v Franciji

vszi
Islandski rokometni trener Dagur Sigurdsson je na klopi nemške reprezentance pustil globoke sledi, v svojem mandatu jo je popeljal do zmagoslavja na letošnjem evropskem prvenstvu na Poljskem ter bronastega odličja na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, odločitev o podaljšanju mandata pa bo padla pred začetkom SP v Franciji 2017.

"O novi pogodbi se že pogovarjamo. Nobena skrivnost ni, da je Sigurdsson zavoljo letošnjih dosežkov eden najbolj zaželenih rokometnih trenerjev na svetu in bi ga mnogi radi videli v svojih sredinah," je v zvezi s islandskim strokovnjakom med drugim dejal podpredsednik nemške rokometne zveze Bob Hanning in dodal, da bo končni razplet znan v nekaj tednih, gotovo pa pred začetkom svetovnega prvenstva, ki bo med 11. in 29. januarjem 2017. Na njem bo nastopila tudi Slovenija, njene tekmice v skupine B pa bodo Španija, Makedonija, Islandija, Tunizija in Angola.


Triinštiridesetletni islandski strokovnjak ima veljavno pogodbo z nemško zvezo do sredine prihodnjega leta, zasnovana pa je tako, da jo je možno podaljšati do poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020, kjer Nemčija želi naskakovati olimpijsko odličje najbolj žlahtnega leska.

Nemčija je tudi tekmica Slovenije v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018. Njun prvi medsebojni dvoboj bo 3. ali 4. maja prihodnje leto v Sloveniji, drugi pa 6. ali 7. maja v Nemčiji. V kvalifikacijski skupini 5 nastopata še Portugalska in Švica.

Članki iz rubrike