franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 09.09.2023 20:11:21

Presenečenje! Celje za začetek slovenske lige poraženo! Na kolena jih je spravil ...

alesfevzer.com
Rokometaši trebanjskega Trima so v uvodnem krogu lige NLB v gosteh premagali Celje Pivovarno Laško z 29:25 (15:11).

Osrednja tekma uvodnega kroga med glavnimi pretendenti za končno zmago v elitnem ligaškem tekmovanju se je v mestu grofov končala z zmago Trebanjcev.

Za Dolenjce je zmaga nad branilci državnega naslova pravi obliž za nedaven spodrsljaj v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu evropske lige proti portugalski Bragi, medtem ko so Celjani v generalki za sredino uvodno tekmo v skupinskem delu elitne lige prvakov v danskem Gudmeju ostali brez načrtovanih točk na domači sceni.

Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana so temelje za zmago nad branilci državnega naslova, ki so v sezono 2023/24 stopili v močno spremenjeni in pomlajeni zasedbi, postavili že v prvem polčasu. V tem obdobju so povsem zasenčili 26-kratne državne prvake in si priigrali šest golov prednosti. V 22. minuti je Jan Jurečič svoje soigralce popeljal do vodstva 12:6, gostujoča zasedba pa se je na veliki odmor odpravila s prednostjo štirih golov (15:11).

Varovanci domačega trenerja Alema Toskića so v drugem polčasu skušali tekmo postaviti na glavo. V 35. minuti so po zadetku Mitje Janca prepolovili zaostanek iz prvega dela tekme (14:16), nato pa so Dolenjci znova zaigrali zbrano in preudarno ter v kali zatrli vse poskuse domačih rokometašev po preobratu.

V 44. minuti so tako znova povedli za šest golov (21:15), nato pa tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do končne in sladke zmage nad absolutnimi gospodarji slovenskih igrišč v zadnjih dveh sezonah.

V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Staš Slatinek Jovičič s sedmimi in Vid Miklavec s petimi goli, medtem ko je vratar Aljoša Čudič zbral 11 obramb. Tim Cokan in Janc sta dosegla po pet golov za osmoljence današnjega tekme.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Svišu Ivančni Gorici, trebanjska pa bo gostila Gorenje Velenje.

Značke: celje, trebnje

Članki iz rubrike