franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 21.07.2023 10:47:40

Celjski rokometaši pred sezono tudi proti Zagrebu in Barceloni

alesfevzer.com
Državni in pokalni prvaki v rokometu, ekipa Celja Pivovarne Laško, so v četrtek v dvorani Golovec začeli priprave na novo sezono. Pred začetkom začetkom uradnih tekmovanj jih čaka vsaj osem pripravljalnih tekem, na turnirju v Doboju pa bosta tekmeca tudi slovita Zagreb in Barcelona, so danes sporočili iz kluba.

Veliko število tekem bo izjemno pomembnih za trenerja Alema Toskića, saj bo le tako lahko uigral ekipo z osmimi novinci.

Prvi prijateljski obračun bo na sporedu 2. avgusta, ko bo tekmec ekipa iz avstrijskega Gradca, tri dni kasneje se bodo Celjani pomerili z novomeško Krko, 9. avgusta pa z madžarskim moštvom Csurgoi.

Zatem bodo pivovarji odpotovali v Bosno in Hercegovino. Sprva jih 13. avgusta v Zenici čaka pripravljalni obračun z gostitelji, nakar bodo nastopili na turnirju v Doboju, kjer se bodo pomerili z Zagrebom (15. avgusta), Vojvodino (16.) in Barcelono (17.). Dan kasneje bo sledila tekma za končno razvrstitev. Znanim terminom bodo v taboru Celja skušali dodati še kakšno tekmo.



Uradno sezono bodo Celjani odprli 2. septembra s slovenskim superpokalom na gostovanju pri Jeruzalem Ormožu. Teden dni kasneje bo na vrsti prva tekma domačega prvenstva, 9. septembra ob 18. uri bo v Zlatorogu na vrsti prvi rokometni derbi, saj v knežje mesto prihaja trebanjski Trimo.

Vse tekme pa bodo tudi pomembno pridobivanje forme za ligo prvakov, kjer bodo tekmeci v predtekmovalni skupini B danski GOG Gudme, madžarski Veszprem, španska Barcelona, nemški Magdeburg, poljska Wisla Plock, francoski Montpellier in portugalski Porto. Na uvodu jih 13. septembra čaka gostovanje na Danskem, teden dni kasneje bodo doma gostili Porto.

"Najbolj pomembno je, da so vsi igralci zdravi. Vsi smo po mesecu in pol čakali, da se spet zberemo in zavedamo se nalog, ki so pred nami. Zdaj moramo ta čas dobro izkoristiti, saj nas nato čaka obdobje z dvema tekmama na teden. Zato je pomembno, da do superpokala opravimo, kar se da, nato bo na vrsti peklenski ritem," je ob robu turnirja povedal Toskić.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike