franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 07.05.2022 22:30:02

Zanimiv in napet VEČNI DERBI odprl avtocesto do naslova prvaka! Takole se je končalo!

alesfevzer.com
Ni še matematično, je pa blizu.

Celje - Gorenje 27:25 (14:14)

Celje – Dvorana Zlatorog, 1600 gledalcev, sodnika: Lah in Sok.

* Celje Pivovarna Laško: Bojić, Gaberšek, Strmljan 1, Terzić 1, Mazej 2, Dragašević, Razgor, Cokan 5 (2), Poteko 1, Ivanković 1, Čepić 7, Kodrin 3, Žabić, Mlakar 2, Vlah 2, Suholežnik 2.

* Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 3, Tajnik 4, Pajt 1 (1), Velić, Starc, Miklavčič 2, Drobež 1, Sokolič 5 (3), Verdinek 3, Šiško, Grmšek 1, Slatinek Jovičič 2, Mlivić, Predović 3.

* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Gorenje Velenje 5 (4).

* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 14, Gorenje Velenje 12 minut.

Osrednja tekma kroga med najbolj slovitima slovenskima rokometnima ekipama se je končala z zmago Celja. Vodilna ekipa v 14-članski elitni domači ligi je "hitro pozabila" na tesen poraz v prejšnjem krogu v Trebnjem, po izjemno pomembni današnji zmagi se je tudi zelo približala 25. naslovu državnega prvaka, saj ima šest točk več od drugouvrščenega Trima, ki pa ima v dobrem še dve zaostali tekmi proti ormoškemu Jeruzalemu in velenjskemu Gorenju.

Obračun celjskih in velenjskih rokometašev je bil uvodoma podoben tekmi v nemški bundesligi, goli so v sijajnem dekorju in na lepo zasedenih tribunah v Zlatorogu padali kot za stavo. Ne eni ne drugi pa si niso priigrali visoke prednosti, še najvišja je znašala v korist domačih rokometašev, ki so trikrat povedli za dva gola (8:6, 10:8 in 13:11).

Ekipi sta se na veliki odmor odpravili z neodločenim izidom 14:14, neizprosen boj za vsak košček igrišča pa se je odvijal vse do 46. minute, ko so si izbranci domačega trenerja Alema Toskića prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (22:19).

Velenjska minuta odmora ni zaustavila celjskega naleta. Domači rokometaši so v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali dovolj zbrano in preudarno predstavo, predvsem pa izkoristili utrujenost svojih tekmecev iz Šaleške doline, ki so v zadnjem obdobju odigrali številne obračune na domači in mednarodni sceni. Pred današnjim gostovanjem v Celju so v začetku tega tedna končali tudi svojo mednarodno pot v četrtfinalu evropske lige proti portugalski Benfici iz Lizbone.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Radojica Čepić s sedmimi in Tim Cokan s petimi goli, v velenjski pa Tilen Sokolič s petimi in Domen Tajnik s štirimi zadetki.

Celjska zasedba bo konec prihodnjega tedna nastopila na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Slovenj Gradcu, kjer jih v sobotnem polfinalu najprej čaka nova zahtevna tekma z Gorenjem. V prihodnjem krogu v ligi NLB bo celjska ekipa gostovala v Dobovi, velenjska pa bo gostila Ljubljano.

Značke: celje, gorenje

Članki iz rubrike