pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 21.03.2018 19:57:18

Celje Pivovarna Laško - Urbanscape Loka 32:25 (15:15)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zaostali tekmi prvega kroga končnice lige NLB (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Urbanscape Loko z 32:25 (15:15).

* Dvorana Zlatorog, gledalcev 300, sodnika: Backović in Palačković (oba Ljubljana).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 3, Jurečič 2, Malus 5, Razgor 8 (3), Suholežnik, Marguč 2, Grošelj, Žabić, Slišković 1, Makuc 1, Anić 2, Dušebajev 2, Mačkovšek 4, Mlakar 2.
* Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, M. Vrbinc 2, Rakovec, Šibanc 4 (1), Gartner 1, Dolenc 1, Kavčič 9 (1), Jamnik 1, M. Jesenko, U. Pipp, Bradeško, M. Pipp 1, Bergant 1, A. Jesenko 3, Marinović.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (3), Urbanscape Loka 5 (2).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Urbanscape Loka 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Branilci naslova iz Celja so osvojili prvi točki v končnici za prvaka. Škofjeločani, ki so pred dnevi v svojem Podnu na kolena položili najbolj prepričljive rokometaše rednega dela državnega prvenstva iz Ribnice, so bili v prvem polčasu povsem enakovredni papirnatim favoritom za končno zmagoslavje v ligi NLB, v drugi polovici tekme pa jim niso bili kos.



Celjski rokometaši so imeli v prvem polčasu gromozanske težave s Škofjeločani. Gorenjci jim niso bili le enakovredni, v določenih trenutkih dvoboja so jih tudi povsem zasenčili, predvsem to velja za obdobje med 17. in 20. minuto, ko so po delnem izidu 4:1 povedli s 13:10. Celjani so v izdihljajih prvega polčasa vendarle strnili svoje vrste in jih po golih Davida Razgorja, Igorja Anića in Gala Marguča v 27. minuti ujeli in izenačili na 13:13.

V uvodnih sedmih minutah drugega polčasa se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, po 20:20 pa je celjski rokometni stroj vendarle začel mleti. Izbranci Branka Tamšeta so v naslednjih osmih minutah naredili delni izid 5:0 in povedli s 25:20. V 50. minuti je celjska prednost že znašala sedem golov (28:21) in zmagovalec je bil znan.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita David Razgor z osmimi in Jaka Malus s petimi goli, v škofjeloški pa Aleks Kavčič z devetimi in Alen Šibanc s štirimi zadetki.

Celjska zasedba bo naslednjo tekmo igrala v soboto, 24. marca, ko bo gostovala v Ribnici, škofjeloška pa bo v sredo, 28. marca, gostila Koper 2013.

Značke: rokomet, dp, celje-pl

Članki iz rubrike