GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 28.08.2017 16:08:12

V Velenju menijo, da je čas za spremembe

alesfevzer.com
Rokometaši velenjskega Gorenja so v minulih letih neuspešno naskakovali slovenski vrh. Vse pomembnejše domače lovorike so romale v bližnje Celje, v novi sezoni pa so trdno odločeni, da prekinejo dolgoletno sušo - zadnji pokal so v svoje vitrine pospravili leta 2013 - in osvojijo naslov državnih prvakov.

V Šaleški dolini menijo, da je pravšnji čas za to, saj so njihovi največji tekmeci iz Celja temeljito prevetrili svoje vrste in ostali brez sedmih dolgoletnih nosilcev igre, po prvih pripravljalnih tekmah pa tudi spoznali, da bo njihov nov "rokometni orkester" potreboval določen čas, da se povsem uglasi. V Velenju ne skrivajo, da so v dokaj podobni situaciji, v dolgi in naporni sezoni pa obljubljajo, da bodo najvišjo stopnjo svoje tekmovalne ravni dosegli ravno v zadnjem delu sezone, ko bodo na sporedu vse odločilne in najbolj usodne tekme.

Velenjska zasedba, ki je na današnji novinarski konferenci v hotelu Paka odkrito napovedala naskok na naslov državnega in pokalnega tekmovanja, ob tem pa načrtuje tudi nastop na zaključnem turnirju regionalne lige Seha ter osvojitev prvega ali drugega mesta v skupinskem delu lige prvakov, je bila po koncu minule sezone deležna nekaterih kadrovskih sprememb. Klub so poleg trenerja Boruta Plaskana zapustili tudi Janez Gams, Anže Ratajec, Mitja Nosan in Srb Luka Mitrović. Novi trener je nekdanji hrvaški selektor Željko Babić, v Rdečo dvorano pa so prišli tudi slovenska reprezentanta Jan Grebenc in Matic Verdinek ter Hrvat Robert Markotić in Črnogorca Žarko Pejović in Miljan Vujović.

"Priprave so potekale po načrtih, moji varovanci pa so vseskozi zagnano delali. Menim, da je prišel čas za spremembe na vrhu slovenskega klubskega rokometa, skupaj s svojimi varovanci pa bom naredil vse, da prekinemo dolgoletno sušno obdobje in izpolnimo zastavljene načrte. Ti so visoko postavljeni, v nasprotnem primeru sploh ne bi prišel v Velenje, a menim, da jih lahko izpolnimo," je optimističen hrvaški strokovnjak na velenjski klopi Babić.



"Ekipa je precej spremenjena, a menim, da so v klubu dobro kadrovali in pripeljali dobre in kakovostne okrepitve, v proces dela pa smo vključili tudi nekateri naše mlade in nadarjene rokometaše. Sezona bo dolga in naporna, pred nami so štiri zahtevne fronte na domačem in mednarodnem prizorišču, a naša klop bi morala zdržati vse te napore. V sredo nas čaka prva resna preizkušnja in dvoboj z našimi najhujšimi tekmeci iz Celja. Že prvi medsebojni dvoboj bi lahko nakazal razmerje moči na domačih tleh, a prave rokometne bitke šele sledijo v drugi polovici sezone, naš osrednji cilj pa je naslov državnih prvakov," je dejal kapetan Niko Medved, medtem ko je izkušeni Matjaž Brumen dodal: "Imamo številne nove igralce in novo zunanjo vrsto. V primerjavi z minulo sezono bo gotovo več rotacij v naši igri, novi trener pa stavi na vse igralce in s tem tudi visok ritem igre. Skupaj smo šele dober mesec, še veliko manevrskega prostora imamo za izboljšanje naše igre, po mojih izkušnjah bomo svoj pravi obraz pokazali šele po novem letu."

Velenjska zasedba se bo v "drugorazrednem" skupinskem delu evropske lige prvakov pomerila s španskim Ademarjem iz Leona, danskim Skjernom, švicarskim Kadettnom iz Schaffhausna, romunskim Dinamom iz Bukarešte in norveškim Elverumom. V prvem delu ne bo igrala v državnem prvenstvu, temveč v regionalni ligi Seha, kjer bodo poleg Celja Pivovarne Laško nastopili še makedonska Vardar Skopje in Metalurg Skopje, srbska Vojvodina Novi Sad in Dinamo Pančevo, hrvaška Zagreb in Nexe Našice, slovaški Tatran Prešov in beloruski Meškov Brest.

Liga Seha se bo začela v sredo, 30. avgusta, velenjska zasedba pa bo v uvodnem krogu v svoji Rdeči dvorani gostila Celje Pivovarno Laško. Tekma se bo pričela ob 20.45.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike