sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

sk
sk
0 27.08.2017 21:30:25

Anglež Lambert šokiral Poljake in Dance, Škorji pet točk

Škorja je bil kar zadovoljen z vožnjami in tudi z rezultatom v Latviji.
mediaspeed.net
Nick Škorja je v finalu mladinskega EP izpolnil pričakovanja. Z obilico borbenosti je nadoknadil pomanjkanje izkušenj, dirkanja in tudi slabših motorjev.

Daugavpils v Latviji je bil prizorišče finala letošnjega evropskega prvenstva za mladince do 21 let. Že v napovedniku smo dejali, da so v večji prednosti predvsem vozniki, kar sedem, iz Poljske in Danske, v ta boj pa bi se lahko vključila tudi mladi Rus Čogunov in Anglež Lambert. Vsi ti vozniki, kot tudi preostali vozniki z izjemo našega Škorje, imajo bogate izkušnje tudi iz profesionalnih lig. Vseeno pa si nismo predstavljali, da bi bil lahko mladi Anglež Robert Lambert tako suveren na dolgi stezi v Latviji, saj je vajen predvsem krajših stez, ki jih imajo na Otoku. Toda mladi Lambert, za katerega pravijo, da naj bi bil naslednik Woffindna, je odpeljal odlično dirko in na njej izgubil le eno točko in tako do naslova prišel z dvema točkama prednosti pred Poljakom Smektalo. Za končno tretje mesto pa je bila potrebna dodatna vožnja, v kateri je bil Danec Lyager uspešnejši od Rusa Čogunova.

Mladi Laščan je bil na dirki edini pravi amater, saj vsi ostali že vozijo v profesionalnih ligah. Že na pogled se je v boksih videlo, da so motorji Škorje v mnogo slabšem stanju, kot jih imela konkurenca. Čeprav se je s stezo v Daugavpilsu srečal prvič v karieri, je naš predstavnik odlično opravil s svojimi nastopi. Sam začetek ni bil ravno najuspešnejši, toda kasneje mu je šlo vedno bolje. Uspel je dobiti tudi eno vožnjo in se na koncu uvrstil na enajsto mesto. Lahko rečemo, da je več kot izpolnil svoja pričakovanja. Morda bi lahko prišel tudi v deseterico, toda dolga pot je naredila svoje (približno 2200 km). Videlo se je tudi, da že dlje časa ni bil v tekmovalnem ritmu.

Po koncu dirke je mladi Laščan Nick dejal: "Sem kar zadovoljen z nastopi. V prvih vožnjah smo imeli tudi težave z nastavitvami. Težko bi dosegel še kaj več. Ta finale mi je sedaj dodatna motivacija za naslednjo sezono."

Verjamemo, da je pri številnih strokovnjakih zapustil odličen vtis ter da bo dobil tudi kakšno ponudbo, ki bi mu prinesla tudi dirkanje na višjem nivoju in s tem lažje nadaljevanje kariere, ki je sicer še na začetku.

Izidi
1. Robert Lambert (Ang) 14
2. Bartosz Smektala (Pol) 12
3. Andreas Lyager (Dan) 11+3
4. Gleb Chogunov (Rus) 11+2
5. Frederik Jakobsen (Dan) 9
6. Dominik Kubera (Pol) 9
7. Patrick Hansen (Dan) 8
8. Joel Andersson (Šve) 8
9. Lukas Fienhage (Nem) 7
10. Rafal Karczmarz (Pol) 6
11. Nick Škorja (Slo) 5

Članki iz rubrike