pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 20.05.2021 22:25:25

Znani vsi potniki v Köln

Barcelona, PSG, Nantes in Aalborg so se prebili na zaključni turnir rokometne lige prvakov, ki bo 12. in 13. junija v Kölnu. Barcelona je v četrtfinalu izločila Meškov Brest, Nantes je bil boljši od Veszprema, PSG od Kiela, Aalborg pa od Flensburg-Handewitta. Polfinalni žreb bo v torek, 25. maja, na Dunaju.

Na tradicionalnem turnirju v Kölnu, ki že od leta 2010 gosti zaključne turnirje lige prvakov, bodo nastopili štirje Slovenci: Blaž Janc, Jure Dolenec in Domen Makuc igrajo za Barcelono, Rok Ovniček pa za Nantes.

Nantes je na današnji prvi povratni četrtfinalni tekmi v Veszpremu izgubil s 30:32 (15:18), a se zavoljo zmage na prvi tekmi z 32:28 prebil na zaključni turnir lige prvakov. Pri Veszpremu je bil najbolj učinkovit Srb Petar Nenadić s sedmimi goli. Gašper Marguč je prispeval štiri zadetke, Blaž Blagotinšek, ki je v 27. minuti prejel tretjo izključitev in rdeči karton, pa ni dosegel nobenega gola.

Pri Nantesu je bil strelsko najbolj razpoložen Španec David Balaguer s šestimi zadetki, Ovniček je prispeval dva gola.



Barcelona se je v četrtfinalu poigrala s tekmico iz Belorusije. Na prvi tekmi pred tednom dni je slavila s 33:29, na današnji povratni pa s 40:28 (21:13). Janc je dosegel pet, Dolenec tri, Makuc pa dva gola.

Pri beloruski zasedbi prav tako igrajo trije Slovenci: Simon Razgor je dosegel tri, Jaka Malus dva, Staš Skube pa se ni vpisal med strelce.

PSG in Aalborg sta se že v sredo prebila do zaključnega turnirja v Kölnu. Francoska zasedba je izločila Kiel Mihe Zarabca s skupnim izidom 63:59, danska pa Flensburg-Handewitt s skupnim izidom 55:54.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike