Mobilna verzija
STA
STA

ROKOMETNI DERBI po okusu Celjanov: Velenjski rival pred 1500 gledalci pokazal premalo za veselje

www.alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 10. krogu regionalne lige Seha premagali velenjsko Gorenje z 31:27 (16:12).

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 31:27 (16:12)
* Dvorana Zlatorog, gledalcev 1500, sodnika: Backović in Palačković (oba Slovenija).
* Celje Pivovarna Laško: Lesjak 1, Panjtar, Vujović 1, Jurečič, Malus 6, Razgor 3 (3), Suholežnik, Marguč 2, Grošelj 3, Kodrin 3, Makuc, Anić 1, Dušebajev 1, Mačkovšek 4, Mlakar, Bečiri 6.
* Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 2, Medved, Haseljić, Ovniček, Grebenc 1, Toskić 6, Potočnik 3, Golčar, Markotić 2, Verdinek 4, Kleč 2, Tajnik, Brumen 6 (1), Pejović 1.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (0), Gorenje Velenje 1 (1).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10, Gorenje Velenje 12 minut.
* Rdeči karton: Cehte (51.).

Celjska zasedba po šesti zmagi - na svojem računu ima tudi dva neodločena izida in dva poraza - ostaja na tretjem mestu regionalne lige Seha, pred njo sta le makedonski Vardar iz Skopja in beloruski Brest. Zadnja žrtev slovenskega prvaka iz mesta ob Savinji je bil njegov največji domači tekmec v zadnjem desetletju iz Velenja, ki mu ni bil konkurenčen v nobenem elementu igre in je v tem tekmovanju doživel četrti poraz, ob treh zmagah in dveh neodločenih izidih pa je trenutno na šestem mestu.

Velenjčani, ki so nazadnje Celjane premagali davnega 4. decembra 2013, so bili le do 16. minute enakovredni gostiteljem (9:9). Ti so nato naredili delni izid 4:0 in povedli s 13:9. Po minuti odmora velenjskega trenerja Željka Babića so njegovi varovanci v naslednji minuti resda prepolovili zaostanek (13:11), končnica prvega polčasa pa je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so si priigrali najvišje vodstvo (16:11).

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so v drugem polčasu imeli vse niti igre v svojih rokah, velenjsko obrambo so prebijali iz vseh položajev in si v 45. minuti priigrali že osem golov prednosti (27:19). V končnici so resda nekoliko znižali svoje obrate, a še naprej bili absolutni gospodarji na igrišču, tekmecem iz Šaleške doline pa so primazali novo rokometno zaušnico.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Jaka Malus in Kristian Bečiri, v velenjski Alem Toskić in Matjaž Brumen, prav vsi pa so dosegli po šest golov.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Meškovu iz Bresta, velenjska pa bo gostila Vardar iz Skopja. Obe tekmi bosta v sredo, 13. decembra.

Značke: rokomet , sta