Mobilna verzija
STA
STA

Velenjčani v Prešovu do točke

Drago Wernig - TAKA

Rokometaši velenjskega Gorenja so se na današnji tekmi 9. kroga regionalne lige Seha v gosteh pri slovaškem Tatranu iz Prešova razšli z neodločenim izidom 27:27 (14:11).

Tatran Prešov - Gorenje Velenje 27:27 (11:14)
* Športna dvorana, gledalcev 400, sodnika: Stojković in Nikolić (oba Srbija).
* Tatran Prešov: Cvitković, Čuprina, Hrstka 10 (3), Lapajne 3, Krok 5, Urban, Pekar, Čip 1, Vučko 3, Butorac 3, Kasal 2, Čarapkin, Babić.
* Gorenje Velenje: Ferlin, Zaponšek, Cehte 2, Medved 5 (5), Haseljić, Tajnik, Ovniček 2, Grebenc 2, Grobelnik, Drobež, Potočnik 1, Golčar 1, Markotić 1, Verdinek 5, Kleč 8, Tajnik, Pejović.
* Sedemmetrovke: Tatran Prešov 3 (3), Gorenje Velenje 8 (5).
* Izključitve: Tatran Prešov 4, Gorenje Velenje 12 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjski rokometaši ostajajo pri treh zmagah, v odsotnosti Alema Toskića in Matjaža Brumna so na Slovaškem osvojili vsega točko in so trenutno na šestem mestu v desetčlanski ligi Seha.


V zelo izenačenem dvoboju sta obe ekipi imeli priložnost za zmago. Velenjčani so štiri minute pred koncem imeli dva gola prednosti (25:23), a so jih gostitelji ujeli in jih v končnici tekme celo pahnili v zaostanek, izenačujoči gol pa je v izdihljajih dramatičnega dvoboja dosegel krožni napadalec Blaž Kleč, ki je bil z osmimi goli tudi najbolj učinkovit igralec slovenske zasedbe. Po pet golov sta dosegla Niko Medved in Matic Verdinek.

Velenjska ekipa bo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrala v nedeljo, 10. decembra, ko bo gostovala pri Celju Pivovarni Laško.

Značke: rokomet , sta