Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 23.11.2017 17:03:37

Po močnem Kielu v Zlatorogu še močnejši Flensburg

alesfevzer.com
Za celjske rokometaše ni počitka, tekme v ligi prvakov in ligi Seha se vrstijo druga za drugo, v zadnjem tednu bodo odigrali kar tri zahtevne dvoboje.

Po nesrečnem domačem porazu s Kielom in zmagoslavju v Novem Sadu nad Vojvodino jih v nedeljo čaka obračun s Flensburgom. Slovensko-nemški klubski obračun se bo v Zlatorogu pričel ob 17. uri.

Strateg celjske ekipe Branko Tamše dela čudeže, z močno zdesetkanim igralskim kadrom je pred časom slavil tudi v Kielu, na nedavni povratni tekmi pa v zadnjih sekundah ostal brez neodločenega izida.

Pomembna člena v njegovi rokometni verigi Žiga Mlakar in Luka Mitrović sta že nekaj časa izven pogona, pred dnevi se je vrnil Borut Mačkovšek, a težave se nadaljujejo. Vratar Urban Lesjak bo bržkone stisnil zobe in navkljub bolečinam v predelu reber nastopil proti Flensburgu, Jaki Malusu pa je na nedeljski tekmi s Kielom že v prvem polčasu počilo rebro, po "črnem scenariju" naj bi zavoljo tega manjkal kar mesec dni.

Celjani imajo na tekmece iz Flensburga lepe spomine, nenazadnje so jih v sanjskem letu 2004 za slovenski rokomet - tedaj je Slovenija osvojila tudi srebrno kolajno na domačem evropskem prvenstvu - ugnali v velikem finalu lige prvakov. Nemška zasedba je pred dobrimi tremi leti osvojila najbolj prestižno klubsko tekmovanje na stari celini, v medsebojnih tekmah pa jo je celjska ekipa štirikrat premagala, enkrat igrala neodločeno in doživela osem porazov.

celje pl tamse af
www.alesfevzer.com

"Flensburg je ekipa, ki želi takoj ob prehodu v napad doseči zadetek že po treh ali petih sekundah igre. V tem je najboljša ekipa na svetu, kar dokazuje na vseh tekmah. Brest so povsem dotolkli s takšno igro. To je največja nevarnost, ki preti z njihove strani, mi pa jo bomo morali preprečiti. Imajo zelo močno obrambo 6-0 in dva odlična vratarja. Je zelo kompaktna ekipa, z velikim naborom različnih in izjemno kakovostnih igralcev, po prihodu novega trenerja pa je tudi bolj sproščena. Na nedeljski tekmi bo potrebna maksimalna zbranost mojih varovancev," je pred novim spektaklom v Zlatorogu dejal Tamše, medtem ko je komaj 19-letni Branko Vujović dodal: "Ni lahko igrati proti Flensburgu, a ko igramo doma in je Zlatorog poln, potem vemo, da imamo osmega igralca na igrišču. Na nedeljski tekmi moramo preprečiti hitro igro Flensburga. V tej sezoni smo dokazali, da se lahko kosamo z vsemi ekipami iz naše skupine. V nedeljo gremo na zmago in upamo na najboljše."

Celjska zasedba je po osmih odigranih tekmah na sedmem mestu v elitni skupini B. Vodi francoski PSG s 14 točkami, sledijo mu Flensburg z 12, madžarski Veszprem z 11, poljski Vive Kielce z osmimi, Kiel s sedmimi, Meškov Brest in Celje sta zbrala po pet, danski Aalborg pa dve točki.

V soboto bodo na veliko sceno stopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja, pred njimi je predzadnja tekma v nekoliko manj kakovostni skupini C. Slovenski podprvak bo v svoji Rdeči dvorani gostil švicarski Kadetten. Na prvi medsebojni tekmi v Schaffhausnu so Velenjčani izgubili, na sobotni pa morajo zmagati. Le v tem primeru bodo ostali v boju za eno od prvih dveh mest v svoji skupini, ki prinaša dodatni tekmi za nastop v osmini finala.

V skupini C vodi danski Skjern z 12 točkami, Gorenje Velenje in španski Ademar Leon sta jih zbrala po deset, norveški Elverum osem, Kadetten Schaffhausen šest, romunski Dinamo iz Bukarešte pa dve točki.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike