Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 13.10.2017 19:18:43

Gordana Dikić – srbski Stojaković

Kurir
Tudi v srbskem rokometu obstaja podoben primer, kot je v slovenskem Nenad Stojaković. Sliši na ime Gordana Dikić.

Če bi bila sreča in pravičnost, bi se o 24-letni Gordani Dikić, nekoč talentirani rokometašici iz Raške, danes pisalo kot o nosilki igre reprezentance Srbije. Kot igralka Crvene zvezde se je pri 17 letih težje poškodovala. Zaradi brezbrižnega odnosa klubov Crvena zvezda in ORK Beograd in nepravilnega zdravljenja je prišla do statusa invalida. 

"Silili so me, da igram v več selekcijah, zaradu česar sem se težje poškodovala. Klub mi ni niti potrdil knjižice, niti jih ni zanimalo moje zdravljenje," danes pravi Gordana Dikić. Roke skoraj ne premika, bolečine v rami so neprestane, ni sposobna delati, nima pa niti denarja za plačevanje računov.

"Hočem samo tisto, kar mi po pogodbi pripada, a mi ni izplačano. Angažirala sem celo odvetnika, a ves trud je za zdaj neuspešen. Rokometna zveza Srbije pravi, da ni pristojna, kluba, za kateru sem igrala, pa se odmikata od odgovornosti," pravi Gordana, ki si je morala vse zdravljenje plačevati sama.

"Kontaktirali so me razni ljudje iz rokometa v želji, da pomagajo in zame organizirajo humanitarno tekmo. Hvala jim, a ne želim, da na tak način dobivam pomoč, ko vidim, koliko je še otrok, ki jo potrebuje bolj," je še dodala.

Članki iz rubrike