favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
5 13.10.2017 15:05:00

Grdo, ZELO GRDO! FIVB razkrila udeležence odbojkarske lige narodov, o Sloveniji pa ...

vszi
Mednarodna odbojkarska liga je danes tudi uradno razkrila, kdo so udeleženci nove odbojkarske lige narodov, ki bo zamenjala svetovno ligo. Slovenije, ki se je letos sicer prebila v elitni razred svetovne lige, v novem tekmovanju ni med 16 nastopajočimi. Pri OZS poudarjajo, da še vedno čakajo odgovor na pritožbo.

FIVB ob 70. obletnici delovanja uvaja novo reprezentančno tekmovanje in okrog udeležencev ni nobenih presenečenj, saj gre za države, za katere se je že dlje vedelo, da so članice novega tekmovanja. V svetovni ligi bodo nastopali Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija, Japonska, Rusija, Avstralija, Južna Koreja, Kanada in Bolgarija.


FIVB je novo ligo predstavila v sklopu proslave okrogle obletnice, na katero je bil povabljen tudi predsednik OZS Metod Ropret. Pred slavnostno večerjo so v Parizu sicer potekali sestanki v povezavi z novo ligo, a predstavniki OZS vabila nanje niso prejeli. Ropret in generalni sekretar Gregor Humerca sta v Francijo sicer odpotovala in se tam, na temo evropskega prvenstva 2019, sestala s predstavniki francoske, belgijske in nizozemske zveze, nato pa Pariz predčasno zapustila, so sporočili z OZS.

Pri OZS poudarjajo tudi, da zveza moške članske reprezentance v navedeno tekmovanje ni prijavila, kar so soglasno podprli tudi vsi reprezentanti, saj so skupaj mnenja, da so si sodelovanje priigrali v letošnjem tekmovanju. Pri OZS zato čakajo, da se pritožbeni postopek glede odločitve FIVB o nenastopanju slovenske moške članske reprezentance v novi ligi najprej zaključi. "Glede na odločitev pritožbene komisije se bo OZS odločila, kako postopati v nadaljevanju. V primeru neugodne rešitve ima OZS namreč možnost vložiti tožbo na Mednarodno športno razsodišče v Lozani," so še zapisali pri OZS.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike