Mobilna verzija
marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

STA
STA

Prošt in Bezjak naskakujeta pokal EHF

Arsen Perić

Nemški Göppingen bo konec tega tedna gostil zaključni turnir četverice v rokometnem evropskem pokalu EHF. Na njem bodo nastopile kar tri nemške ekipe, poleg domačega Göppingena slovenskega vratarja Primoža Prošta in Magdeburga Marka Bezjaka se je na final-four uvrstil tudi Füchse iz Berlina, četrti predstavnik pa je francoski Saint-Raphael.

Igra kroglic je določila, da se bosta Prošt in Bezjak pomerila že v polfinalu. V nemškem prvenstvu bolje kaže Magdeburgu, ki je trenutno na petem mestu, medtem ko je Göppingen 12. v 18-članski ligi, a tekme na izločanje so druga zgodba, ob tem pa ima Göppingen prednost domačega igrišča.

V drugem polfinalu je absolutni favorit Füchse iz Berlina, ki se bo pomeril s Saint-Raphaelom. Obe ekipi sta se v tej sezoni pomerili že v skupinskem delu tekmovanja. V nemški prestolnici je slavil Füchse s 33:31, na Azurni obali pa Saint-Raphael s 27:21, a so Nemci igrali z rezervno zasedbo. V skupini A je nastopila tudi Ribnica, na šestih tekmah pa je doživela ravno toliko porazov. Ob dveh z letošnjima polfinalistoma pokala EHF je dvakrat klonila tudi proti danskemu Gudmeju.

Magdeburg in Göppingen sta doslej po trikrat zmagala v pokalu EHF. Magdeburg je slavil v letih 1999, 2001 in 2007, Göppingen pa v letih 2011, 2012 in 2016. Leta 2006 je v finalu klonil proti nemškemu Lemgu, medtem ko je Füchse Berlin slavil na zaključnem turnirju v Berlinu leta 2015. Na tem turnirju so nastopili tudi rokometaši velenjskega Gorenja in osvojili četrto mesto.

* Spored zaključnega turnirja v Göppingenu:
- sobota, 20. maj:
- polfinale:
15.00 Magdeburg - Göppingen
17.45 Saint-Raphael - Füchse Berlin

- nedelja, 21. maj:
14.30 tekma za 3. mesto
17.00 finale

Značke: rokomet , sta