Mobilna verzija
STA
STA

Ni dostojno, a vendarle: Nekdanji slovenski selektor (ne)pričakovano prevzel Zagrebčane

Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance Kasim Kamenica bi Zagreb moral prevzeti šele na koncu letošnje sezone, vendar so se v vodstvu kluba odločili, da bo izkušeni trener večkratne hrvaške državne prvake vodil že v zadnjih petih krogih hrvaške premijer lige.

Za nekoliko nenavadno potezo so se v zagrebškem klubu odločili potem, ko so minulo nedeljo v finalu hrvaškega pokalnega tekmovanja šele po sedemmetrovkah premagali ekipo Nexe z 28:27 (24:24, 12:13).

"Čeprav se zavedamo, da v tako velikem klubu, kot je Prvo plinarsko društvo Zagreb ni dostojno še tretjič v sezoni menjati trenerja, bo v preostalih petih krogih premijer lige ekipo vodil Kasim Kamenica," so v izjavi za javnost zapisali v zagrebškem prvoligašu, za katerega igrajo tudi slovenski reprezentanti Matevž Skok, Darko Cingesar in David Miklavčič.

V ligi za prvaka imajo Zagrebčani na polovici tekmovanja maksimalno število točk, Nexe pa ima dve manj.

Pred Kamenico so v letošnji sezoni nekdanje evropske klubske prvake vodili že zdajšnji selektor slovenske reprezentance Veselin Vujović, nekdanji igralec Celja Pivovarne Laško Slavko Ivandija, ki ga je po porazu v osmini finala lige prvakov v začetku aprila zamenjal Slavko Goluža.

Značke: rokomet , sta