Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 23.02.2017 13:47:49

Celjski rokometaši na vroče gostovanje v Skopje

www.alesfevzer.com
Rokometaše Celja Pivovarne Laško po odmevni zmagi nad evropskimi klubski prvaki iz poljskih Kielc čaka nova zahtevna preizkušnja v evropski ligi prvakov. V soboto bodo gostovali pri makedonskemu Vardarju iz Skopja, tekma pa se bo pričela ob 17.30.

Celjska ekipa si je po nedeljski zmagi nad poljsko zvezdniško zasedbo močno izboljšala izhodiščni položaj za preboj v osmino finala, po sobotnem obračunu v makedonski prestolnici pa bo igrala še dve tekmi: doma se bo pomerila z močnim nemškim Rhein-Neckar Löwnom (2. marec), v gosteh pa s hrvaškim Zagrebom (9. marec).

Slovenski prvak je izgubil vseh pet dosedanjih medsebojnih dvobojev z Vardarjem. V tej sezoni je klonil na obeh tekmah regionalne lige Seha, prav tako na prvem domačem dvoboju v skupinskem delu lige prvakov, kar glede na makedonski igralski kader sploh ni presenetljivo. Pri Vardarju nastopajo sami imenitni igralci, kot so Španci Joan Canellas, Arpad Šterbik, Alex Dušebajev in Jorge Maqueda, Hrvati Ivan Čupić, Luka Cindrić in Igor Karačić, Rusi Timur Dibirov, Aleksander Derevan in Danil Šiškarev, v tej ekipi so tudi nekateri najboljši igralci iz Srbije, Črne gore in Makedonije.


"Gre za ekipo, ki zelo redko izgublja tekme bodisi v ligi prvakov ali regionalni ligi Seha. Sestavljena je iz zelo kakovostnih posameznikov, ki tvorijo zelo dobro celoto. So zelo močni v obrambi, igrajo lahko obrambni različici 6-0 ali 5-1, krasi pa jih tudi zelo dober protinapad. V tej ekipi je zelo malo šibkih točk," je uvodoma dejal trener celjske ekipe Branko Tamše in dodal: "V prvi vrsti me zanima moja ekipa in njena igra. Verjamem, da bomo na tej tekmi pokazali vse svoje znanje. Če bomo na pravi ravni, potem bo tekma zanimiva."

Celjski rokometaši se zavedajo, da je pred njimi zahtevna naloga, njihova igra pa bo predvsem odvisna od učinkovite obrambe. Eden pomembnejših pri obrambnih nalogah je Povilas Babarskas, ki ga tudi v Skopju čaka veliko dela z domačimi zvezdniki. "V tem trenutku je Vardar ena najboljših evropskih ekip. Pred nami je zahtevna naloga, na nasprotni strani igrišča nam bodo stali izjemni posamezniki. V napadu se zelo veliko vrti okrog odličnega Cindrića, ki izjemno razigrava celotno ekipo, zunanje igralce, krila ter odlično sodeluje s krožnimi igralci. Težko se je torej osredotočiti zgolj na eno nalogo, vse bo potrebno opraviti zelo dobro, da bomo lahko upali na kakšno presenečenje," je pred sobotno tekmo dejal Babarskas.

Po nepopolnem 12. krogu v skupini B vodi nemški Rhein-Neckar Lowen s 17 točkami. Vardar jih je zbral 16, Vive Tauron Kielce 14, madžarski Pick Szeged 13, beloruski Meškov Brest 12, Celje Pivovarna Laško sedem, švedski Kristianstad šest in hrvaški Zagreb pet točk.

Članki iz rubrike