Mobilna verzija
STA
STA

Celjani visoko porazili Tatran in med strelce vpisali supertalenta

alesfevzer.com

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zaostali tekmi 12. kroga lige Seha v Celju premagali Tatran Prešov z 39:30 (16:13).

Slovenski prvaki so v dvoboj vstopili kot veliki favoriti, a lestvici so bili pred tekmo na četrtem mestu, Slovaki pa z le tremi zmagami predzadnji. Varovanci Branka Tamšeta so v boju za uvrstitev na zaključni turnir tekmo morali dobiti, medtem ko gostom, ki so za nameček nastopili še oslabljeni, ni pomenila veliko. Celjani so gladko zmagali že na prvi medsebojni tekmi, in če ne bi zmagali še v Zlatorogu, bi to pomenilo veliko presenečenje. A do njega ni prišlo.

Čeprav celjski rokometaši niso prikazali vrhunske predstave, igrali so precej slabše kot pred dnevi v dvoboju lige prvakov s Kielcami, predvsem to velja za prvi polčas, so vseeno zmagali brez večjih težav. Slovaki so bili enakovredni le v prvih desetih minutah, v katerih so domači delali napako za napako, grešili v protinapadih, podajah, strelih na gol in še dobro, da so imeli na vratih razpoloženega Urbana Lesjaka. Slovenski reprezentant je v prvem polčasu obranil 13 strelov in bil najbolj zaslužen, da Slovaki niso vodili več kot 5:3.

To je bilo njihovo edino omembe vredno vodstvo, saj so gostitelji v nadaljevanju po nekaterih menjavah popravili igro vsaj toliko, da so prevzeli pobudo. Vid Poteko jih je popeljal v vodstvo z 11:8, čeprav je Luka Žvižej nekaj trenutkov pozneje zgrešil strel s sedmih metrov, pa to Celjanov ni zaustavilo, po golu Davida Razgorja so si priigrali najvišje vodstvo prvega dela. Vodili so s 15:11.

Kakovostno razliko med ekipama je pokazal začetek drugega dela, ko so domači rokometaši povsem zagospodarili na igrišču in začeli višati razliko. Po dveh zaporednih golih Boruta Mačkovška je bilo na semaforju 24:16, ta rezultat pa je bil že dokončen znak, da drame ne bo. Priložnost za igro so nato dobili tudi tisti, ki pri Celju sicer igrajo manj. V obrambi so se sicer kazale luknje, toda napad je bil dovolj učinkovit, da so Celjani visoko zmagali.

Na tekmi je priložnost dobil tudi 16-letni Domen Makuc, ki velja za enega največjih talentov celjske mladinske šole. V svojo statistiko je vpisal tri zadetke.

Celje je tako odigralo zadnjo tekmo rednega dela, zdaj pa mora čakati, kaj bosta v svojih zadnjih tekma storila Zagreb in predvsem Meškov Brest.

Celje Pivovarna Laško - Tatran Prešov 39:30 (16:13) 

Celja: Dvorana Zlatorog, gledalcev 1500, sodnika Jurinović, Mrvica (oba Hrvaška). 
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajič, Makuc 3, Malus, Babarskas, Janc 5, Razgor 3, Suholežnik, Marguč 4 (21), Grošelj 3, Poteko 3, Zarabec 1, Mačkovšek 7, Mlakar 3, Žvižej 4 (1), Bećiri (3). 
Tatran Prešov: Rabek 10 (2), Humenansky 1, Hrstka 5 (2), Krok 7, Recicar, Sarpataky 1, Bražnik, Čip 2, Peskov, Vućko 1, Resovsky, Janković 2, Pales, Čuprina, Čarapkin 1. 
Sedemmetrovke: Celje Pivovarno Laško 4 (2), Tatran Prešov 5 (4). 
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Tatran Prešov 4 minute.

Značke: seha , celje