nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ru
ru
0 05.10.2016 22:44:16

Tokrat je le šlo

fb
Rokometaši velenjskega Gorenja so na tekmi regionalne lige Seha premagali Izviđač.

Gorenje Velenje - Izviđač Ljubuški 31:24 (14:11)
Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev 1000.
Gorenje Velenje: Baznik, Zaponšek, Cehte 4, Medved 5 (3), Celmins 1, Ovniček 2, Stojnić, Toskić 4, Mitrović 3, Potočnik 2, Golčar, Kleč 2, Gams 1, Ratajec 2, Nosan, Brumen 5 (4).
Izviđač Ljubuški: Kvesić, Ereš, Grbovac, Miličević 1, Mandić 1, Čutura 1, Jarak, Šarac 7, A. Grbavac, Primorac, Cirjak 1, J. Grbavac, M. Pavlak 2 (1), Hrstić 11 (4), Rodin, A. Pavlak.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 8 (7), Izviđač Ljubuški 6 (5).
Izključitve: Gorenje Velenje 6, Izviđač Ljubuški 2 minuti.


V Šaleški dolini so se v začetku tega tedna razšli s trenerjem Markom Šibilo, pod vodstvom njegovega naslednika Boruta Plaskana pa so dosegli prvo zmago. Slovenski podprvaki so na kolena položili tekmece iz Hercegovine in na svoji peti tekmi v regionalnem tekmovanju dosegli drugo zmago.

"Ose" so začele zaspano, tekmeci so jim v 14. minuti ušli na tri gole (5:8), nato pa so vendarle strnile svoje vrste in šest minut kasneje tekmo postavile v začetno izhodišče (8:8). V končnici prvega polčasa so uveljavile svoje prednosti in po dveh zadetkih Blaža Kleča najprej povišale na 11:9, na velik odmor pa se podale s prednostjo treh golov (14:11).

Gostitelji so imeli v drugi polovici vseskozi nadzor nad tekmeci iz Ljubuškega, ki v dosedanjem delu regionalne lige še niso okusili slasti zmage. V 41. minuti so si priigrali pet golov prednosti (21:16), v nadaljevanju pa že v kali zatrli vse morebitne poskuse rokometašev Izviđača po prevratu.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko Medved in Matjaž Brumen, ki sta dosegla po pet golov, izkazal pa se je tudi vratar Rok Zaponšek, ki je zbral 17 obramb. Po današnji preizkušnji bo naslednjo tekmo igrala 18. oktobra, ko v Rdečo dvorano prihaja makedonski Vardar iz Skopja.

Značke: gorenje, izviđać

Članki iz rubrike