sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Ekipa SN / Iztok Lukner
Ekipa SN / Iztok Lukner
0 28.04.2023 08:19:07

Amir Karić je šokiral z izpovedjo o dogajanju v ženski ekipi Mure: Tu nihče ne bo zdržal več kot sezono, ker ...

Jure Zauneker/Vestnik
Zdaj že nekdanji trener ženske ekipe Mure Amir Karić je odprl dušo po tem, ko je presenetljivo ostal brez službe.

Nekdanji reprezentant je na klop Mure sedel septembra lani, ko je nasledil Zlatka Gaborja. Slednji se je nato preselil k Olimpiji in z njo konec prejšnjega tedna črno-belim prizadejal prvi poraz v sezoni. Usoda je hotela, da se je moral prav po njem od prekmurskega kluba posloviti Amir Karić. Odločitev odgovornih pri še vedno vodilni zasedbi lige je marsikoga (močno) presenetila. Le malokdo je namreč pričakoval, da bi omenjeni poraz lahko pomenil konec skupnega sodelovanja 49-letnega trenerja in prekmurskega kluba. Zgodilo pa se je prav to, zato smo se obrnili na glavnega akterja zgodbe, ki nam je pojasnil, kaj se je zgodilo oziroma kaj se dogaja pri Muri. Ne bomo lagali, nad slišanim smo bili nadvse presenečeni. Podobno, kot je bil Karić presenečen nad odpovedjo.

»Seveda sem presenečen, mogoče so se nekatere stvari kuhale že prej, toda tu tako delujejo že ves čas. Tudi trenerjem pred mano so se dogajale podobne stvari. Pač je tako, da se punce hitro naveličajo trenerja, zato se nihče v Muri ne bo zadržal več kot sezono, ker klub daje prednost igralkam. To se je zgodilo tudi tokrat, tako da je, kot je,« je povedal 49-letnik, ki je odpoved dobil po dobrih sedmih mesecih službovanja. V oči bode predvsem to, da so menjavo trenerja na neki način »izsilile« igralke. »Igralke in najverjetneje tudi športni direktor. Tako je, ko nikoli nisi imel podpore vodstva kluba. Vedno se je poslušalo igralke in pri tej stvari ne moreš priti do dna. Zgodilo se je, kar se je, a tako je. Malo je nenavadno, da je do tega prišlo tri kroge pred koncem, ko si bolj ko ne že prvak. V klubu ni niti enega človeka, ki bi udaril po mizi in bi puncam rekel, da je zdaj tega dovolj in da bo katera šla, če ne bodo igrale. Vedno so krivi drugi, običajno trener, one niso nikoli. Ves čas se jim popušča in enostavno temu ne moreš priti do konca,« so besede vrele iz Amirja Karića, ki ni pričakoval, da bi se njegova zgodba v Muri lahko končala na tak način. »Imeli smo sestanke, na katerih so govorile, da so nezadovoljne, v bistvu pa je to samo nekakšen izgovor. Malo sem se pozanimal in izvedel, da so to naredile že vsem prejšnjim trenerjem. Praktično vsem se je zgodila identična stvar. Je pa tako, da si je po združitvi z Muro marsikdo predstavljal, da bodo stvari potekale malo bolj profesionalno, na višji ravni, in da bo kdaj kdo udaril po mizi. Vseeno se to ni zgodilo, tudi po porazu v Ljubljani ni bilo nikogar, da bi prišel v slačilnico in povzdignil glas. Tam je bil podpredsednik kluba, a je raje delal druge stvari. Seveda je najlažje zamenjati trenerja, sploh pa tu, kjer trenerji nikoli niso imeli podpore vodstva, kar sem občutil tudi sam

CELOTEN POGOVOR Z AMIRJEM KARIĆEM O PRESENETLJIVEM DOGAJANJU V VRSTAH PREKMURK SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Značke: amir-karić, mura

Članki iz rubrike