benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

(bp)
(bp)
0 14.11.2022 11:58:21

Pred premorom navdušile z 11 zadetki

Članska ekipa Olimpije
IGOR & NATAŠA KUPLJENIK
V minulem tednu se je ženska A-reprezentanca mudila na pripravah na Obali in odigrala prijateljsko tekmo z reprezentantkami Kosova. Pred reprezentančnim zborom pa so bile na sporedu tekme 10. kroga SŽNL.

Ekipe s prvega dela lestvice so upravičile vloge favoritinj in večjih presenečenj ni bilo. ŽNK Olimpija je v nedeljo v ŠP Šiška gostila ŽNK Cerklje. Zeleno-bele so po pričakovanjih dominirale na igrišču. Sledile so svoji igri in navodilom trenerja ter z domiselno in kombinatorno igro dosegle novo zmago. Kljub visoki zmagi 11:0 sta se med strelki tokrat vpisali le dve igralki, Sara Makovec s šestimi ter Ana Milović s petimi zadetki. Milovićeva tako ostaja na vrhu lestvice strelk lige.



Po tekmi je trener Zlatko Gabor povedal: "Današnja tekma je pokazala, da smo ves pretekli teden na treningih delali dobro. Punce so dosegle lepe gole iz lepih akcij in temu primeren je seveda tudi rezultat. Za prikazano jim iz srca čestitam ter si na treningih še naprej želim toliko dela in truda, kot ga ekipa kaže zdaj."



Kadetinje dobile derbi s Primorjem

Na zadnji tekmi so se izkazale kadetinje. Na gostovanju v Ajdovščini so zmajčice na derbiju kroga s Primorjem ponovno dokazale, da lahko v letošnji sezoni posežejo visoko. Z lepo in učinkovito igro so nadigrale nasprotnice in na koncu zasluženo zmagale z rezultatom 4:1. Vse štiri zadetke za Olimpijo je dosegla Zala Omerza. Z zmago so se dekleta povzpela na drugo mesto Lige DU17. Za vodilnimi Radomljami zaostajata dve točki, a že to sredo jih v Radomljah čaka medsebojni obračun za sam vrh lestvice.



V Ajdovščini so dan kasneje gostovale deklice U-15, ki pa so morale priznati premoč domačinkam in se domov vrnile s porazom. Pomlajena ekipa zmajčic napreduje iz tekme v tekmo in si nabira izkušnje. Porazi so del razvojne poti in predvsem pri mlajših selekcijah je pred rezultatom osrednjega pomena razvoj, igra in veselje do nogometa. Danes jih čaka še zadnja tekma jesenskega dela prvenstva, v Šiško prihaja ekipa Radomelj.



Ponosni smo

Po besedah podpredsednika ženske Olimpije Borisa Snedca vodstvo kluba veseli, da sta kljub zaostanku na lestvici strokovno delo in odnos deklet na najvišji ravni: "Cilji, ki smo si jih zadali na začetku, se niso spremenili. Prav tako se kaže dobro delo v mlajših selekcijah, kar nas še posebej navdaja z optimizmom. Pred nami je zahtevno delo, da talentirane mlajše igralke pripravimo na prestop v člansko ekipo, saj je naš cilj, da se čim več igralk, ki jih vzgajamo v mlajših selekcijah, uveljavi v članski ekipi. To je ključ do uspeha. Ponosni smo nanje in v prihodnje želimo s strokovnim delom, vzgojo in vrednotami, ki jih gojimo v klubu, v naše okolje privabiti še več mlajših deklet. Dejavni smo tudi na področju izobraževanja trenerskega kadra. Igralke spodbujamo, da se izobražujejo na tem področju, saj jim to po končanem aktivnem igranju nogometa omogoča, da ostanejo v stiku s športom ter svoje znanje in izkušnje prenašajo na mlajše generacije. Vedno večji poudarek dajemo strokovnemu delu, moralnemu in etičnemu kodeksu v športu, saj moramo preprečiti kakršnokoli nemoralno ali neetično početje, ki bi škodilo dekletom in ugledu športa. Zavedamo se, da uspeh ni naključje, da je zanj treba izpolnjevati ustrezne pogoje, da je uspeh posledica dobrega dela. V okolju opažamo spremembe v odnosu do ženskega nogometa. Potem ko je Uefa pred kratkim ustanovila žensko nogometno ligo narodov, lahko pričakujemo, da bo v korist klubskega nogometa kmalu ustanovila tudi ligo Europa. S tem bi tudi klube spodbudili, da se še bolj osredotočajo na kakovostno delo. Zavedati se moramo, da so klubi tisti, ki vzgojijo igralke, skrbijo za njihov razvoj ter jih pripravijo, da oblečejo reprezentančni dres in zastopajo barve Slovenije."



Še dva kroga

Tekmovanja v SŽNL se bodo nadaljevala naslednji konec tedna. Od konca prvega dela prvenstva, ki se zaključuje 26. novembra, ekipe ločita še dva kroga. Že danes pa lahko rečemo, da so jesenske prvakinje aktualne državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki imajo dva kroga pred koncem osem točk prednosti pred Olimpijo; sledijo jim Ljubljana in Radomlje. V taborih vodilnih ekip ne počivajo in se pripravljajo na nadaljevanje sezone. V zimskem prestopnem roku bodo imele ekipe možnosti za okrepitve. Čaka nas zanimivo nadaljevanje prvenstva. 

Galerija

Članki iz rubrike