Mobilna verzija
nu
nu

Kapetan Maribora Marcos Tavares s ciničnim nasmeškom ODLOČNO obtožil Olimpijo: To, kar smo videli, ni ...

Drago Wernig - TAKA

Dvoboja med Olimpijo in Mariborom ni bilo konec po zadnjem sodnikovem žvižgu glavnega sodnika Roberta Ponisa, pač pa je potekal tudi v sobi za novinarske konference na največjem slovenskem stadionu.

Tam sta se 'udarila' kapetan Maribora Marcos Tavares in vratar Olimpije Aljaž Ivačič, ki se nikakor nista strinjala okrog situacije pri prvem zadetku zeleno-belih. Spomnimo, Ljubljančani so gol dosegli po veliki napaki Matka Obradovića, ki je katastrofalno posredoval po strelu Dina Štigleca, odbito žogo pa je v mrežo iz neposredne bližine potisnil Issah Abass.

Mariborčani so po prvem prejetem zadetku protestirali pri Robertu Ponisu, ker Ljubljančani niso poslali žoge v avt, ko je na tleh ostal ležati Aleks Pihler, pač pa so nadaljevali z akcijo in zabili vodilni zadetek. Tudi po koncu tekme je tekla beseda o fairplayju in o tem, ali bi nemara morali nogometaši Olimpije vseeno žogo poslati iz igre.

"Mislim, da igralec, ki je ležal na tleh, ni imel bistvenega vpliva na igro. Bil je za žogo, tako da mislim, da ni vplival na naš dosežen gol oziroma na njihov prejet," je po dvoboju na druženju z novinarji zatrdil Aljaž Ivačič.

Mariborski kapetan Marcos Tavares se je na odgovor svojega mlajšega tekmeca samo cinično nasmehnil. In dejal: "Jaz mislim da v tej akciji pač nismo videli fairplayja. To je to."