Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
10 05.11.2017 09:26:16

Vse v njeni debeli senci: Na Ptuju bo zadišalo po prvi ligi, Drava grozi Muri

Drago Wernig - TAKA
V 14. krogu drugoligaškega tekmovanja bodo vse poti vodile na Ptuj, kjer se bosta ob 13. uri udarili vodilni ekipi na lestvici.

Vse ostale tekme bodo v debeli senci spopada med Dravo in Muro, ki bo v najstarejše slovensko mesto gotovo privabil lepo število gledalcev, znova bo vsaj malce zadišalo po prvoligaških časih. Trenerja Simon Sešlar in Ante Šimundža med seboj kar tekmujeta v tem, kdo koga bolj spoštuje.

Na drugoligaškem prizorišču se ne dogaja ravno pogosto, da so vse tekme v debeli senci ene same, tokrat je tako. Daleč največ oči je oziroma bo uprtih v najstarejše slovensko mesto, kjer se bo danes v času kosila zgodil obračun vodilnih ekip. Na Ptuj prihaja Mura, ki ima na vrhu lestvice pred nedeljskimi gostitelji štiri točke naskoka in prav gotovo se obeta nadvse privlačen obračun. Obračun, ki je nedvomno drugačen od drugih. "Vsekakor je drugačen, tekma je nekaj posebnega, v prvi vrsti pa smo zadovoljni, da jo pričakujemo v takšnem položaju. Tako visoko na lestvici. Pred začetkom sezone smo si seveda želeli, da bi bili uspešni in trudili smo se, da bi to tudi uresničili, toda dejstvo je, da so rezultati nad realnimi pričakovanji pred sezono, zato je naše zadovoljstvo zdaj še toliko večje," pravi trener Simon Sešlar.

Ozračje na stadionu bo zelo dobro
"Gre za tekmo, ki bi morala biti poslastica prvega dela prvenstva, temu primerno je zanimanje. Verjamem, da se bo zbralo veliko gledalcev, da jih bo veliko prišlo tudi iz Murske Sobote in skoraj ne dvomom o tem, da bo ozračje na stadionu zelo dobro. Vemo, da gre za preizkušnjo, ki tako kot vse ostale prinaša tri točke, toda hkrati ne moremo bežati od tega, da je ta tekma dejansko nekaj več. Z želenim izidom dobiš še dodatni zagon za naprej, kar je pomembno spoznanje in motiv več za naše igralce, za mlado ekipo, ki celotno jesen igra zelo dobro, da se predstavi v najboljši podobi. Fantje imajo priložnost postaviti piko na i dozdajšnjim dosežkom," je nadaljeval trener Drave, ki se štajersko-prekmurskega obračuna zelo veseli. "Tudi zato, ker me res zelo zanima, kakšna bo naša podoba proti Muri, ki velja za največjega favorita. Sobočani odkrito napadajo prvo ligo in imajo klubski ustroj že skoraj na profesionalni ravni. Na tem področju so pred vsemi ostalimi in dvoboj bo gotovo pokazal, kje smo v tem trenutku in česa smo dejansko sposobni. Naredili bomo vse, da bi razliko, ki je opazna ob igrišču, na zelenici izničili." 

Sešlar: Mura je favorit
In kdo je favorit? "Vsekakor Mura, o tem ni nikakršne razprave. Črno-beli so vodilna ekipa, njihov proces dela in način delovanja je že danes najmanj primerljiv s prvoligaškim. Da, črno-beli so favoriti, toda daleč od tega, da mi ne bi naredili vsega, da bi uresničili želeni namen. In prepričan sem, da imamo dvoje adute ter tudi dovolj kakovosti, da odigramo dobro tekmo in da lahko tudi zmagamo," je odvrnil  Simon Sešlar.

Tudi Ante Šimundža ima kakopak popolno zaupanje v svoje igralce, a prav tako nadvse spoštuje tekmece: "Pogled na lestvico je dovolj zgovoren. Gre za derbi, pomerili se bomo z zelo ambiciozno ekipo, ki ima prvoligaške cilje. Ptujske ambicije navsezadnje razkriva tudi dogovor z vlagatelji iz tujine in verjamem, da bo tekma zanimiva, kakovostna ter vredna ogleda. To so dvoboji, ki privlačijo gledalce in verjamem, da se bodo zbrali v velikem številu. Ter da bo ozračje pomembnosti preizkušnje primerno." 

Šimundža: Favorita ni
Čeprav v Fazaneriji po treh zaporednih porazih – dveh pokalnih in prvenstvenem – niso zganjali panike, je bila zmaga v Sežani v prejšnjem krogu vredna suhega zlata. "Ne, nismo zganjali panike. Iz preprostega razloga, ker imamo svoj cilj, ki mu sledimo, ena ali dve tekmi nas ne bosta in nas ne smeta vreči iz tira. Igralci delajo zelo dobro, osredotočeni so na svoje naloge. Na zelo zahtevnem gostovanju v Sežani smo spet pokazali, da smo na pravi poti. Tudi zato, ker nismo igrali v popolni zasedbi, a so se fantje, ki so dobili priložnost, odzvali na pravi način, zmaga je seveda dobrodošla," je povedal Ante Šimundža, ki v pričakovanju dvoboja v najstarejšem slovenskem mestu o tem, kdo je v vlogi favorita, ni želel preveč razpredati: "V derbijih jih ni, ni pa niti najmanjšega dvoma o tem, da Dravo izjemno spoštujemo. Ima dobro ekipo, v kateri je med drugim še vedno odličen tudi nekdanji reprezentant Nastja Čeh, ki mu leta ne pridejo do živega, ampak kljub vsemu razmišljamo zgolj in samo o sebi. Vedno je tako, ne glede na to, kdo je na nasprotni strani."

Značke: nba, košarka

Članki iz rubrike