stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
8 31.10.2017 15:23:10

Mariborčani hitro pozabili na sedmico! Pred večernim odhodom poudarjajo: Čaka nas uživanje med pomembneži

alesfevzer.com
Slovenski nogometni prvak Maribor bo v sredo ob 20.45 igral tekmo 4. kroga lige prvakov. Na stadionu Anfield bo gostoval pri Liverpoolu. V prejšnjem krogu so Angleži v Ljudskem vrtu slavili kar s 7:0, a v mariborskem taboru pravijo, da so na to že pozabili in da vedo, da bo treba jutri igrati pametneje.

Na seznamu potnikov za Liverpool je 22 nogometašev, zaradi poškodbe manjkata Luka Zahović in Denis Šme. "Želim videti moštvo, ki je zelo povezano med seboj in bo znalo tudi kaj potrpeti. Da ne bomo delovali posamično, ampak kot homogena skupina, saj je kvaliteta nasprotnika res izredna," pravi trener Maribora Darko Milanič.

Štajerci bodo na Anfieldu imeli močno podporo, saj se je na Otok odpravilo več kot 2400 pristašev Maribora. "To je posebna situacija, v kateri smo skupaj z našimi navijači. Gre za rekord na gostovanjih v tujini, zelo smo veseli te podpore. Čutimo jo v vsakem trenutku in trudimo se upravičiti zaupanje. Vse skupaj nas čaka uživanje med pomembneži. Čeprav igramo proti moštvu, ki je res na visoki ravni, moramo vedeti, da smo si to zaslužili. To smo dosegli na igrišču in gremo pokazati, zakaj smo del te posebne zgodbe," pravi Milanič.



Sicer pa so imeli Mariborčani izjemno smolo pri potovanju na Otok. Zaradi tehničnih težav letalo z Mariborčani še ni odletelo proti Angliji, čeprav bi moralo že ob 10. uri. Po najnovejših podatkih se bodo z nadomestnim letalom na Otok odpravili šele ob 18.20. Mariborčani bi po prvotnem načrtu morali danes ob 20. uri po slovenskem času (19.00 po lokalnem) na Anfieldu že opraviti trening, pol ure pred tem pa novinarsko konferenco.

V skupini E sta po treh krogih na prvih dveh mestih moskovski Spartak in Liverpool s po petimi točkami, Sevilla je tretja s štirimi, Maribor pa zadnji s točko. Sredino tekmo bodo sodili Slovaki na čelu z Ivanom Kružliakom.

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike