Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

jb
jb
7 11.10.2017 08:03:37

Bi lahko tudi novembrski pokalni večni derbi med Olimpijo in Mariborom PADEL V VODO: Da, če bi se zgodilo TOLE ...

Martin Metelko
Prva tekma četrtfinala pokala med Olimpijo in Mariborom bo odigrana 11. novembra. Vsaj naj bi bila odigrana tedaj ...

Nogometna zveza Slovenije se je odločila, da bo prva pokalna tekma med Olimpijo in Mariborom odigrana 11. novembra, torej med reprezentančnim premorom, ko Slovenija po neuspešnih kvalifikacijah za SP 2018 ne bo imela tekme. No, to vseeno velja le za člansko reprezentanco, medtem ko sta pred mlado dve pomembni tekmi v kvalifikacijah za Euro 2019. Dva dneva pred derbijem bo četa Primoža Glihe doma moči merila s Črno goro, dva dneva po derbiju se bo pomerila še s Francijo.


In to bi lahko bil problem za novembrski pokalni večni derbi, sploh če bo selektor Gliha v reprezentanco vpoklical preveč nogometašev obeh klubov. Ali zgolj enega. Pravila NZS pravijo, da lahko ena od ekip organizatorju tekme predlaga preložitev le-te, če sta v reprezentanco povabljena najmanj dva njena igralca. Ob predpostavki, da vabilo prejmeta nogometaša, ki sta pred tem zaigrala na treh od zadnjih petih prvenstvenih tekmah. Če bi Gliha torej iz Maribora vpoklical Martina Kramariča, ki je bil zraven še tokrat, in še koga (kriterijem zadostujejo tudi Adis Hodžić, Dejan Vokić, Sandi Ogrinec in Luka Štor), bi vijoličasti lahko predlagali preložitev pokalnega derbija.

Na drugi strani je imela Olimpija v tokratnem terminu v mladi reprezentanci Roka Vodiška, ki na zadnji tekmi z Gorico sicer ni igral, saj je prednost dobil Aljaž Ivačič, toda glede na število nastopov gre v tej sezoni vseeno za prvega vratarja zmajev. In če torej ne bi mogel igrati, bi bil za zeleno-bele to zagotovo neprijeten udarec. Kakorkoli, NZS je prvo tekmo vseeno delegirala za 11. november, ko bi lahko bil odsoten še kakšen tujec obeh ekip, če bi bil recimo vpoklican v svojo reprezentanco (Marwan Kabha, Valon Amedi …).

Članki iz rubrike