profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 04.06.2017 13:59:25

Namigovanja: Nekdanji kapetan Olimpije športni direktor Mure?! Sam odgovarja …

Aleš Cipot/Fotolens
Kdo bo sestavljal igralski mozaik v Fazaneriji?

Muraši so pred tednom dni z zmago nad Odranci v veličastnem ozračju uresničili veliki oziroma edini cilj, ki so si ga zastavili pred začetkom sezone. Zagotovili so si napredovanje na drugoligaško prizorišče, kjer ne nameravajo imeti zgolj stranske vloge. "Finančno smo na izziv tekmovanja v višjem kakovostnem razredu pripravljeni. Zagotovili bomo dovolj denarja," poudarja najvplivnejši član UO Robert Kuzmič. Oziroma človek, ki ima v Fazaneriji prvo in zadnjo besedo.

JE FAVORIT DROBNE?

Popolnoma jasno je, da igralska zasedba potrebuje nekaj okrepitev, a še preden se bodo črno-beli podali v lov za novimi močmi, bodo morali povleči nadvse pomembni potezi. Prva je vsekakor izbira novega trenerja. Damjan Ošlaj je svoje poslanstvo opravil odlično, toda odslej ne bo več v dvojni vlogi. V prihodnje se bo spet posvetil izključno vodenju mladinske ekipe, ki se je skupaj s kadetsko uvrstila med prvoligaše, kar je prav tako dosežek, zaradi katerega v Murski Soboti zadovoljstva ne skrivajo.

matic portret ac
Aleš Cipot/Fotolens
In kdo naj bi nasledil priljubljenega Meseka? "Stike smo navezali s štirimi strokovnjaki, kmalu bomo prisiljeni sprejeti to pomembno odločitev," odgovarja Robert Kuzmič. Pisali smo že, da v nedeljo zanimivih gostov v Fazaneriji ni manjkalo, med drugim je dogajanje na igralni površini spremljal nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Slaviša Stojanović. Nekateri so v prvem trenutku pomislili, da bi se morda utegnil preseliti v prekmursko prestolnico, a takšen scenarij je izključen. Tako "velike ribe" in tako velikega finančnega vložka si Sobočani v tem trenutku vendarle ne morejo privoščiti, ljubljanski strokovnjak pa naj bi bil sicer blizu vnovične selitve v tujino. Po naših informacijah je v vlogi favorita Oskar Drobne, nekdanji napadalec je v pravkar končani sezoni vodil Mons Claudius.

Po odhodu športnega direktorja Mitje Möreca, ki se je zaradi osebnih razlogov odločil za selitev v tujino, je iskanje primernega trenerja v domeni strokovnega sodelavca Matjaža Jakopiča, a seveda bo treba poiskati tudi naslednika nekdanjega reprezentančnega branilca. Slišati je bilo namigovanja, da bi se odgovorne naloge utegnil lotiti Darijan Matić, ki je Muri pomagal na igrišču kot posojen igralec Olimpije. "Prvič slišim za takšno možnost, o tem se res nisem z nikomer nisem pogovarjal. Z Olimpijo imam še enoletno pogodbo. Najprej se bom moral vrniti v Ljubljano, kako in kaj naprej, pa v tem trenutku še ne vem," se je odzval izkušeni igralec zvezne vrste.

Članki iz rubrike