Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 04.04.2017 20:36:08

Polfinale pokala: Domžalčani večkrat kot mrežo stresli okvir vrat

alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so v prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije premagali Krko z 2:0 (0:0). Povratna tekma bo prihodnji torek v Novem mestu.

Domžalčani so imeli v prvem polfinalnem dvoboju jasen status favoritov. Ne le zaradi razmerja moči med prvo- in drugoligaškim klubom, pač pa tudi zaradi dobre forme Domžal, ki so na prvoligaški lestvici že ujele spomladi povsem razglašeno Olimpijo. Ta bo v sredo ob najmanj primernem času ob največji krizi zadnjih sezon gostila največje tekmece iz Maribora, Domžalčani pa so prvi del naloge opravili že danes. Na koncu je bil izid 2:0.


Prvi polčas se je iztekel po pričakovanjih, z domžalsko premočjo, a brez prednosti pri zadetkih. Gostje so se dobro branili, razpoložen pa je bil tudi vratar Darko Marjanović. Domači so si pripravili tri zrele priložnosti, po katerih bi lahko povedli. V 16. minuti je na sicer precej težkem terenu, igrišče je bilo razmočeno in blatno, po podaji Zenija Husmanija z leve strani močno streljal Jure Balkovec, a ni bil dovolj natančen. Nekaj minut zatem so domači izvedli hiter napad, Matjašič je dobro podal do Balkovca, ta pa je podaljšal do Alena Ožbolta, ki je sprožil in zadel vratnico.


V 23. minuti je sledila še ena podobna akcija Domžal, tokrat je bil podajalec Jure Matjašič, ki je žogo spravil do Amadeja Vetriha, ta pa je bil s kakšnih desetih metrov premalo natančen in žogo poslal prek vrat. Do konca polčasa je ostal izid 0:0, Krka pa ni sprožila strela proti domačemu vratarju Dejanu Miliću.

krka af
alesfevzer.com
Nadaljevanje je bilo podobno kot prvi polčas - Domžale s terensko premočjo, Krka pa je, drugače kot v prvem delu, mrežo zadržala nedotaknjeno samo 12 minut. Domžale so namreč v 57. minuti povedle po lepi akciji na levi strani in dolgi podaji Balkovca, pred golom pa je bil pred vratarjem in obrambo tekmecev najbolj spreten Ivan Firer, ta je v igro vstopil v drugem delu, ter z izjemno potezo z levo nogo žogo dvignil prek vratarja in jo poslal v gol.



Domžalčani so po vodilnem zadetku še stopnjevali napade, v 66. minuti pa so bili zelo blizu drugemu zadetku. Do žoge je na kakšnih 18 metrih prišel Balkovec ter silovito udaril, vratar Krke je bil nemočen, a ga je rešila prečka. Krka se je do konca krčevito branila, napadi Domžalčanov pa so se stopnjevali. Balkovec je v 78. minuti znova zapretil, končalo pa se je tako kot pri prejšnji; z močnim strelom, tokrat s prostega strela z desne strani, je spet zadel prečko.


V 83. minuti je Krka vendarle še drugič klonila. S kakšnih 14 metrov je z lobom vratarja skušal ukaniti Luka Žinko, žoga pa se je spet odbila od prečnika, a na srečo Domžalčanov do Veljka Batrovića, ki mu z enega metra ni bilo težko zadeti za 2:0.



Domžale – Krka 2:0 (0:0)

Domžale - Stadion v Športnem parku. 500 gledalcev. Glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci).

Strelca: 1:0 Firer (57), 2:0 Batrović (83).
DOMŽALE: Milić, Vetrih, Volarič (od 79. Žinko), Matjašič (od 66. Batrović), Repas, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Ožbolt (od 46. Firer), Husmani.

KRKA: Marjanović, Drnovšek, Bedek (od 62. Kostanjšek), Cerovec, Jurečič (od 46. Horžen), Mojstrović, Trščinar (od 31. Florjanc), Dežmar, Slunjski, Puklin, Kambič.

Rumeni kartoni: Matjašič; Bedek, Horžen, Puklin, Kostanjšek.

Rdeči kartoni: -

Značke: domžale, krka, pokal

Članki iz rubrike