franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
0 07.02.2024 10:54:41

Konec dvomov! Slovenec, ki je poskrbel za nepozabno zmago Slovenije v ZDA, podpisal pogodbo!

Dvomov že nekaj dni tako ali tako ni bilo, včeraj pa je postalo tudi uradno. Nejc Gradišar je postal novi napadalec Fehervarja, z ambicioznim madžarskim prvoligašem je podpisal 3,5-letno pogodbo. In bržčas bo že danes pozno popoldne doživel ognjeni krst med elito vzhodnih sosedov ...

V zadnjem trenutku velikega zasuka (pričakovano) ni bilo, Nejc Gradišar je tudi uradno postal član Fehervarja, ki je po 18 prvenstvenih krogih pri vzhodnih sosedih na lestvici na tretjem mestu. Ni se zgodilo v ponedeljek, kot je bilo predvideno. Začetek tedna je bil namenjen predstavitvi Davida Sigerja; izkušeni 14-kratni madžarski reprezentant, ki mu je potekla pogodba s Ferencvarosem, je okrepil zvezno vrsto, v torek pa je glavna vloga pripadla obetavnemu slovenskemu napadalcu. Po opravljenem zdravniškem pregledu je Vidiju (nekdanji Videoton), kot je vzdevek kluba, obljubil 3,5-letno zvestobo.

Videl sem nekaj tekem
Finančne podrobnosti prestopa niso znane, a kot smo že pisali, so Madžari po naših informacijah odšteli 400 tisoč evrov odškodnine, Rogaška pa si je zagotovila tudi 15-odstotni delež nadomestila od naslednje prodaje. Prav tako naj bi bili dogovorjeni nekateri bonusi in dejstvo je, da je prvoligaš iz zdraviliškega mesta za slovenske razmere sklenil zelo dobro kupčijo, ki je kakopak tudi rekordna v klubski zgodovini. S tem prilivom bo življenje nekoliko lažje in vsekakor zagotavlja določeno stabilnost v spomladanskem delu sezone.



»Za Fehervar sem se odločil, ker menim, da imam na voljo vse pogoje, da postanem še boljši igralec, in ker bom igral v močnejši ligi od slovenske. Videl sem nekaj Vidijevih tekem in se prepričal, da gre za močno ekipo, ki je bila v zadnjih letih med najboljšimi tremi. Moj cilj je, da to ponovimo in se v prihodnje dokažemo tudi na mednarodnem prizorišču,« je po sklenitvi dogovora povedal Nejc Gradišar. Navijače kakopak nadvse zanimajo njegove lastnosti. »Močan sem v igri z glavo, sem hiter in dobro 'napadam' prazen prostor. To so moje odlike,« je potešil njihovo radovednost in nato razkril svoje želje. »Igrati na čim več tekmah in doseči čim več golov. Upam, da se bom hitro vklopil v ekipo in se privadil na novo okolje. Veselim se srečanja s soigralci,« je povedal 21-letni strelec, ki si je izbral dres s številko 68.

Pomembno gostovanje
Potem ko se je postavil na ogled svojim novim privržencem in madžarski javnosti, se je svoji novi ekipi nemudoma pridružil na treningu pod taktirko Bartosza Grzelaka. Na Poljskem rojeni švedski strokovnjak na slovenskega napadalca očitno zelo resno računa, saj ga je uvrstil v kader za današnji gostujoči ligaški obračun z zadnjeuvrščeno Kisvardo. Po bolečem porazu na spomladanski premieri v Zalaegerszegu so točke za Fehervar tako rekoč nujno zlo, če se želi še naprej spogledovati z bojem za naslov prvaka. Zasedbi Nejca Gradišarja bosta pretila tudi znanca s slovenskih igrišč; domači napadalni orožji sta nekdanji napadalec Maribora Jasmin Mešanović, ki je ob koncu tedna ob porazu zatresel mrežo Ferencvarosa, ter nekdanji krilni napadalec Gorice in Mure Andrija Filipović. Nejca Gradišarja, ki je zanimanje snubcev pritegnil z odličnimi igrami v končnici jeseni, zadetek na prijateljski preizkušnji z ZDA za prvo zmago nad to reprezentanco pa ga je izstreli v orbito, v začetni enajsterici bržčas še ne gre pričakovati, skoraj gotovo pa naj bi otrok Brava dobil priložnost za hiter debi med madžarsko elito.

Značke: gradišar, nejc, rogaška

Članki iz rubrike