franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 05.02.2024 05:46:42

Velika drama v Madridu! Oblak je bil z Atleticom na robu poraza, v zadnji sekundi pa ... (video)

V osrednji tekmi 23. kroga španskega nogometnega prvenstva sta se danes zvečer v Madridu pomerila mestna tekmeca Real in Atletico.

Gostitelj Real je vodil do sodnikovega dodatka, a je rdeče-bela zasedba slovenskega vratarja Jana Oblaka na koncu iztržila neodločen izid 1:1. Real ima na vrhu lestvice zdaj 58 točk, Atletico zaostaja za deset.

Madridski derbi, vselej vroč obračun v španski prestolnici, je bil tokrat še precej pomembnejši za Atletico. Pred dvobojem so namreč atleti na lestvici zaostajali za deset točk in morebiten nov poraz bi njihov položaj še poslabšal na -13, poleg tega bi izgubili še stik z Barcelono, ki je tekmo tega kroga dobila in v soboto ušla za tri točke.

V tej sezoni sta se mestna tekmeca merila že četrtič; v prvi ligaški tekmi je jeseni zmagal Atletico s 3:1, superpokalni polfinale je dobil Real, pokalni četrtfinale pa spet Atletico.

Danes so gostitelji bolje začeli in v prvem polčasu prevladovali. Atletico ni imel nobene zrele priložnosti, Real pa je premoč spremenil v zadetek, ko je po več kratkih podajah pred golom Oblaka premagal Brahim Diaz.

Takoj po odmoru je do gola prišel tudi Atletico, toda zadetek Stefana Savića po posredovanju Vara zaradi prepovedanega položaja ni obveljal. V nadaljevanju je Real spet imel terensko premoč, Oblak je moral še dvakrat posredovati ob nevarnih strelih, njegovi soigralci pa niso znali ogroziti Andrija Lunina. Vse do sodnikovega dodatka, ko je Marcos Llorente izkoristil neodločenost domače obrambe in z glavo zadel za 1:1.

Na preostalih današnjih tekmah sta Villarreal in Cadiz igrala 0:0, Osasuna je doma izgubila s Celto z 0:3, neodločeno pa je bilo na tekmi Betis - Getafe (1:1). V soboto so nogometaši drugouvrščene Girone - njen obračun z Realom bo na vrsti naslednji teden - prav tako dobili le točko za 0:0 proti Realu Sociedadu, Barcelona pa je na gostovanju v Vitorii premagala Alaves s 3:1. V ponedeljek bo še tekma Rayo Vallecano - Sevilla.

Na lestvici ima Real 58 točk, Girona 56, Barcelona 50, Atletico pa 48.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike