franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
8 01.02.2024 09:03:51

Vroči Žan Celar brez ovinkarjenja spregovoril o možnostih, da bi se vrnil v Maribor

Profimedia
Dva gola, asistenca in tista hokejska asistenca, ki v nogometu ne šteje (predzadnja podaja). Ob zmagi s 4:1 na gostovanju pri trenutno drugouvrščeni ekipi švicarske lige St. Gallen. Dovolj dober razlog, da smo zavrteli telefonsko številko vročega napadalca, ki nam je zaupal, da zares že komaj čaka na poletni Euro, razgovoril pa se je tudi o svojem (za zdaj še) klubu Luganu in o novi, očetovski vlogi.

Celar je sicer že kar nekaj let v tujini. Slovenijo je zapustil pri 18 letih, ko je kot eden največjih talentov mariborske nogometne šole v prestopu, vrednem približno milijon evrov, odšel v Romo. Tam je blestel v mladinski ekipi, toda zaradi velike konkurence v članskem moštvu prave priložnosti ni dobil. Sledili sta selitvi na posoji v Cittadello in Cremonese, nato pa dokončen odhod iz Italije in podpis pogodbe z Luganom. Je imel, v vseh teh letih, ki jih je preživel v tujini, kdaj ponudbo, da se vrne nazaj v Ljudski vrt? »Takrat, ko sem bil še v Cremoneseju, ko sem bil še poškodovan, so bile govorice, da bi se lahko vrnil v Maribor. Toda sam sem imel vedno cilj v glavi, da si želim ostati v tujini. Imel sem visoke cilje, vedel sem že takrat, česa sem sposoben. Vedno sem verjel vase, bil potrpežljiv in na koncu sem vedel, da se bo vse poplačalo,« je povedal napadalec, ki bo 14. marca dopolnil 25 let. In priznal, da slovensko ligo še (sicer bolj bežno) spremlja.

Kako vidi svoj nekdanji klub Maribor? »Vsake toliko malce pogledam, seveda. Vsi vemo, da je v nogometu vse mogoče, vsakdo lahko premaga vsakogar in ravno zato je ta šport najbolj zanimiv na svetu. Maribor je eden največjih klubov v Sloveniji, vsi vemo, kam spada. Zdaj so morda malce v krizi, toda gledati morajo nase, delati na svojih ciljih in verjamem, da se bodo dvignili,« je razložil slovenski reprezentančni napadalec, ki je pred tedni začel sodelovati z agencijo Pro Transfer, čigar vodja je Elvis Bašanović, ki sicer skrbi tudi za kariero Benjamina Šeška.

ZANIMIV POGOVOR Z ŽANOM CELARJEM O EURU, OČETOVSKI VLOGI IN ŠE ČEM, SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Značke: žan-celar, maribor

Članki iz rubrike