franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 01.02.2024 06:08:11

Nov dan, nova drama Oblakovega Atletica! Ko so že mislili, da je vsega konec ... (video)

Profimedia
V španski nogometni ligi so odigrali dve zaostali tekmi 20. kroga.

Nastopili sta dve od ekip z vrha, Barcelona je doma premagala Osasuno z 1:0, Atletico Jana Oblaka pa z 2:1 Rayo Vallecano. Vodilni madridski Real bo igral v četrtek proti Getafeju. Te tri tekme so prestavili sredi januarja, ko so Barcelona, Osasuna, Atletico in Real v Savdski Arabiji igrali na zaključnem turnirju superpokala.

Pred dvoboji je na lestvici s tekmo več vodila Girona pred Realom (55-54), Atletico je bil tretji, Barca pa četrta (oba po 44). Katalonci so nujno potrebovali tri točke za priključek vodilnim, a pot do njih ni bila lahka. Proti ekipi iz Pamplone so imeli sicer v prvem delu terensko premoč, ki pa je niso izkoristili. Šele zadetek novinca Vitorja Roqueja, prvi za blaugrano, je prinesel olajšanje, a finiš spet ni bil najboljši. Osasuna je, čeprav po drugem rumenem kartonu Unaia Garcie zadnje pol ure le z desetimi, celo prevladovala, ob koncu zadela okvir vrat in bila zelo blizu vsaj točki.



Barca je tako začasno skočila pred Oblakovo ekipo, ki svojega dela vsaj v prvem delu tudi ni opravila blesteče. Bledo predstavo je z zadetkom sicer prekinil Reinildo, ko je med padcem z glavo še poslal žogo v mrežo Raya. A slednji je vrnil udarec in s prvim nevarnim strelom premagal Oblaka, z roba kazenskega prostora je bil tik pred odmorom natančen Alvaro Garcia.

V nadaljevanju je imel Rayo terensko premoč in več nevarnih akcij, potem pa so domači prek Memphisa Depaya v 82. minuti zadeli, a je Var pokazal, da je šlo za prepovedan položaj. V razburljivi končnici pa sta Atletico in Depay vendarle prišla do veljavnega zadetka, Nizozemec je že v sodnikovem dodatku izkoristil slabo posredovanje vratarja gostov za končnih 2:1. Z zmago pa je madridska ekipa spet prehitela Katalonce na tretjem mestu, obe imata po 47 točk.

Značke: atletico, jan-oblak

Članki iz rubrike