oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 18.04.2022 00:33:45

Hrvati Harisa Vučkića DVIGNILI V NEBO, teh norih anekdot ŠE NISTE SLIŠALI ...

Občasni slovenski reprezentant na Reki osvežuje svojo kariero in išče nov zagon za nov dvig igralske poti.

Haris Vučkić za ponos Kvarnerja igra kot posojen igralec Zaragoze, a kot zatrjuje hrvaškim novinarjem, bi rad ostal. "Tako je v mojem interesu in tudi v interesu kluba. Seveda moramo v to vključiti še Zaragozo ... Bomo videli ob koncu sezone. Moramo se pogovoriti, kaj je najbolje za mene. Upam, da bom lahko ostal na Reki."

Kot pravi, ga je z Rečani povezal slovenski selektor Matjaž Kek. "Normalno je, da je bil kontakt. Njemu je Rijeka zelo blizu, še vedno prihaja na tekme, tu je bil trener. Tu o njemu govorijo le lepe stvari. Ko sem prišel, so mi rekli, da ne morejo brez Slovencev. Tu je vedno del ekipe slovenski ..."

Slovenski napadalec, ki je v tej sezoni za Rijeko dosegel osem zadetkov, ima pri 29 letih za seboj zanimivo kariero. Hrvatom, ki zanj pravijo, da je bil eden največjih talentov v Evropi, je razkril marsikatero podrobnost. Denimo to, da je kot najstnik odšel na preizkušnjo v Milan. "Po vadbi mi je Ancelotti dejal, da bom naslednji dan treniral s prvo ekipo. Zgrabila me je panika, saj sem imel komaj 16 let. Najprej smo se ogrevali in si podajali žogo. Tako sem podal Kakaju in on meni nazaj. Ni mi šlo v glavo, da si podajam z najboljšim igralcem na svetu."



Haris v Milanu ni pristal, saj je bil mlad, zaljubljen, predvsem pa se ni želel ločiti od družine in prijateljev. No, Domžale so ga kmalu prodale Newcastlu, saj so reševale klub. "Po dveh tednih me je poklical nekdanji soigralec in se mi zahvaljeval, saj so po moji prodaji končno dobili plače in nove brisače."

Tudi na angleškem severu ni manjkalo zanimivih pripetljajev. Ko je s še dvema fantoma iz akademije treniral s člansko ekipo, so si nadebudneži tako pretkano podajali žogo, da starejši fantje niso mogli do nje. "Po treningu je do mene prišel Kevin Nolan in me močno zagrabil, češ naj tega nikoli več ne počnem."

Čeprav je danes 29-letnega Vučkića videoigra Football Manager nekdaj označila kot čudežnega otroka, se mu kariera - predvsem zaradi poškodb - ni posrečila, kot bi si lahko želel. A kot sam pravi, mu ničesar ni žal. "Morda mi je to nekaj vzelo, na drugi strani pa nekaj tudi dalo. Imam super družino, dobro ženo, tri otroke. Nekatere stvari se zgodijo z razlogom. Če se ne bi poškodoval, bi morda bil drugačen igralec in tudi drugačna oseba."

Članki iz rubrike