Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
2 28.10.2021 09:26:09

Selektor, ste videli TOLE!? Mladi napadalec PREMAGAL VELIKANA, bo sledil vpoklic? (video)

Slovenski napadalci so v dobri formi.

Veliki up Slovenije Benjamin Šeško je trenutno poškodovan, toda Matjaž Kek vseeno nima preveč razlogov za nemiren spanec. Preostali slovenski napadalci so se namreč prebudili in zabijajo zadetke kot po tekočem traku. Andraž Šporar je končno ujel pravo formo, Josip Iličić se je prebudil pri Atalanti, Robert Berić je v odličnem strelskem pohodu, Luka Zahović je opozoril nase na Poljskem, zdaj pa je v polnem sijaju zablestel še en slovenski napadalec - Žan Celar!

Nekdanji veliki up Maribora, ki se je pred začetkom nove sezone po triletni avanturi v italijanskem velikanu Romi preselil v Lugano, je bil prvi junak velike zmage svojega kluba v pokalnem tekmovanju. Lugano je na domačem igrišču šokiral v zadnjih letih z naskokom najboljši švicarski klub Young Boys, Žan Celar pa je odigral odlično tekmo. Že takoj na začetku tekme je priigral najstrožjo kazen, ki jo je nekdaj odlični levi bočni branilec, ki je svojčas igral tudi za Tottenham in Sampdorio, zdaj pa izkušeni veteran Reto Ziegler sicer zapravil. Lugano je tako zapravil priložnost, da že v uvodu tekme pride v vodstvo, toda zgolj kakih 10 minut kasneje so domačini vendarle povedli. Junak pa - Žan Celar. Ob neodločni obrambi gostov je z odličnim gibanjem prišel sam pred vratarja in ga brez težav premagal.

zan celar lugano
FC Lugano
Mladi, šele 22-letni slovenski napadalec je sicer na igrišču prebil 72 minut, zamenjan je bil pri izidu 1:0 za Lugano. Do konca tekme sta padla še dva zadetka, najprej je Lugano povedel z 2:0, da bi v 90. minuti favorizirani gostje prišli zgolj do častnega zadetka. Lugano se tako veseli velikega skalpa, Žan Celar pa je upravičeno prejel številne pohvale za svoj nastop. Dvema prvenstvenima zadetkoma (na petih tekmah) je zdaj torej dodal še svoj prvi zadetek v pokalnem tekmovanju. In če bo uspel ohraniti dobro strelsko formo, se lahko nadeja tudi reprezentančnega vpoklica. Še posebej, če Benjamin Šeško ne bo pravočasno okreval, se bo sprostilo eno mesto v napadu ...

Značke: zan-celar, lugano

Članki iz rubrike