stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
4 13.01.2021 11:21:44

Oblak izlil dušo o MAMI IZ BOSNE in svoji BOSANSKI DRUŽINI: Bilo je ŠOKANTNO! V Sloveniji pa je ...

Jurij Kodrun
Jan Oblak je spregovoril v sijajnem intervjuju v španski reviji Panenka.

Med drugim se je dotaknil teme, o kateri ni javno govoril še nikoli. Namreč o svoji družini, ki po mamini strani prihaja iz Bosne in Hercegovine. Janova mama Stojanka Majkić je v Slovenijo prišla s trebuhom za kruhom in tukaj spoznala Janovega očeta Matjaža Oblaka. Poznejšima zakoncema Oblak sta se rodila hči Tea in sin Jan, ki pa sta navezana tudi na bosanski del družine, o čemer je superzvezdnik Atletica odkrito spregovoril. 

"Rodil sem se leta 1993 in sem tako celo življenje živel v samostojni Sloveniji. V družini se nismo pogostokrat pogovarjali, kako je bilo v Jugoslaviji – moji prvi spomini segajo v čas, ko sem bil star pet ali šest let, pogovarjali pa smo se predvsem o prihodnosti. Moja mama je prišla v Slovenijo živet iz Bosne, tako da imam tam velik del družine: babico, strice, bratrance. Kadar le lahko, jih grem obiskat," je omenjeni reviji zaupal Oblak. 

In nadaljeval: "Ko sem bil otrok in sem hodil v Bosno, sem tam videl deželo v velikih težavah zaradi vojne. Bilo je šokantno: moj bosanski del družine se je soočal s številnimi preglavicami, v Sloveniji pa je bilo stanje povsem drugačno. Vedno sem zelo cenil srečo, ki sem jo imel, da sem se rodil v Sloveniji," se je dodatno izpovedal eden najboljših vratarjev na svetu. 

Članki iz rubrike