901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 09.01.2019 09:06:35

Odločitev je padla, Stojanović vse priznal in razkril: Ni mi bilo lahko, toda ...

Martin Metelko
O tem, kako naj bi bila videti nadaljnja kariera Slaviše Stojanovića, je bilo v preteklem obdobju veliko napisanega in povedanega.

Že v končnici prvega dela bolgarskega prvenstva so se pojavile informacije, da bi se utegnil vrniti v Latvijo, a tokrat v selektorski vlogi. Vodstvo tamkajšnje zveze, v prvi vrsti predsednik Kaspars Gorkšs, niti za trenutek ni skrivalo, da bi Ljubljančana radi videli na čelu izbrane vrste. Ravno zaradi tega so bili mnogi prepričani, da se bo 49-letni strokovnjak res znova podal v baltsko prestolnico; ko je Slaviša Stojanović sedel na klopi Rige, je bil namreč njegov varovanec, njuno sodelovanje pa je bilo odlično.

Tovrstna namigovanja so postala še glasnejša, ko je tudi uradno postalo jasno, da so razmere pri 26-kratnih bolgarskih prvakih vse prej kot obetavne. Vse skupaj se je zgolj stopnjevalo in naposled prišlo tako daleč, da je Uefa Levskemu zagrozila z dveletno prepovedjo nastopanja v evropskih pokalih, če v nekaj naslednjih tednih ne bo poravnal milijona evrov dolgov do nekdanjih igralcev.



Glavni igralec zgodbe je bolj ali manj molčal. Če se je oglasil, je bolj ali manj postregel s floskulo, da ima »z Levskim sklenjeno pogodbo«, že nekaj časa pa je bilo jasno, da bo negotovosti bržčas nepreklicno konec ob začetku priprav bolgarskega velikana. Slaviša Stojanović se je v ponedeljek vrnil v Sofijo, vendar svoje prihodnosti ni želel razkrivati. Nikakor ne pred pogovorom s predsednikom Spasom Rusevom, s katerim sta se srečala v večernih urah ter si nalila čistega vina. In sklenila sta dogovor, da bosta nadaljevala plovbo na isti barki, kar je postalo uradno včeraj, ko je Slave ekipo Levskega popeljal na prvi letošnji trening.

Vseh dvomov je bilo konec, nekdanji selektor slovenske izbrane vrste pa je sedmi sili povedal: »V zadnjem mesecu je bilo veliko dezinformacij, insinuacij in manipulacij. Imel sem ponudbo latvijske zveze in še dveh klubov, ni mi bilo lahko, toda v tem trenutku je pomembno le to, da ostajam tukaj. Do poletja, ko mi bo potekla pogodba. In ne čez dve leti, kot sem nekje prebral. Kaj bo potem, bomo šele videli.«

Značke: stojanović, levski

Članki iz rubrike