stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 18.12.2017 11:18:19

Jan 'STENA' Oblak! Zakaj je Atletico še vedno neporažen za petami Barce? Ta Slovenčev DOSEŽEK je EDINI odgovor!

Reuters
Atletico Madrid z Janom Oblakom na čelu je postal prvi izzivalec Barcelone in poleg katalonskega velikana ostaja še edina neporažena ekipa v španskem prvenstvu.

Medtem, ko se ves svet že pogovarja o sobotnem el clasicu med Realom in Barcelono, ki bo na sporedu ob 13. uri na stadionu Santiagu Bernabeu, so si pred nadaljevanjem prvenstva oddahnili predvsem pri Atleticu.

Klub, ki ga vodi Diego Simeone, je namreč poleg Barcelone še edini neporažen v španskem prvenstvu, po seriji remijev pa so zdaj našli svoj ritem in nanizali štiri zaporedne zmage, veliko lažje pa prihajajo tudi do zadetkov. Kar se v celotni sezoni ni spremenilo, je njihova trdna obramba. Še več, zdi se, da je še bolj učinkovita, kot je bila na začetku sezone, tudi z Janom Oblakom na čelu. Na tekmah španskega prvenstva v novembru in decembru je namreč slovenski čuvaj mreže prejel zgolj en zadetek, premagal ga je nogometaš Sociedada Willian Jose, ki je v polno zadel z bele točke.

Na ostalih petih tekmah, ki jih je Atletico odigral v zadnjih dveh mesecih, mu ni nihče uspel zabiti gola, Atletico je igral z Deportivom, Realom, Levantejem, Betisom in Alavesom, Oblak pa se je proslavil z nekaj izjemnimi obrambami. S tem dosežkom se je Oblak močno približal zaenkrat prvemu vratarju španskega prvenstva po številu prejetih golov Ter Stegnu. 

Članki iz rubrike