stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 17.12.2017 09:21:10

Čudovita gesta PETRA STOJANOVIĆA in soigralcev, ki so ji zaploskali tudi tisti, ki ne navijajo za Dinamo

Grega Wernig
Nogometaši vodilne ekipe hrvaškega prvenstva so v slačilnici sprožili prav posebno akcijo.

Nogometaši Dinama so jesenski del hrvaškega prvenstva končali s 15. zmago. Na svojem stadionu so z 1:0 ugnali Cibalio in so brez poraza prepričljivo na vrhu lestvice, naslov prvaka jim lahko prepreči le še čudež. Delež k uspehu je pristavil tudi Petar Stojanović, proti zasedbi iz Vinkovcev je odigral vseh 90 minut, nekdanji član Maribora in soigralci pa so nase opozorili tudi ob igrišču. In sicer z dobrodelnostjo, s sočutjem do kolegov v težavah.

V modri slačilnici so namreč sprožili akcijo zbiranja denarja za nogometaše Istre, ki že več mesecev niso dobili plače, klub je na robu prepada, a na igrišču kljub temu vztrajajo in se borijo po najboljših močeh. "Naš namen je popolnoma jasen, Želeli smo pomagati prijateljem v nesreči in to je to. Ni nikakršnega drugega ozadja. Nočemo, da bi kdorkoli to dojel kot miloščino, ampak kot dejanje solidarnosti in kolegialnosti. Spremljamo, kaj se dogaja v Pulju in žal mi je, da so se igralci Istre ne krivi ne dolžni znašli v takšnem položaju. Ni normalno, da je lačen nekdo, ki pošteno opravlja svoj posel, da ga mečejo iz stanovanja in nima osnovnih pogojev za življenje," je pojasnil kapetan Dinama Arijan Ademi in poudaril: "Najmanj, kar lahko storimo je to, da prijateljem in kolegom iz Istre ter njihovim družinam ponudimo priložnost, da dostojanstveno preživijo decembrske praznične dneve."

Koliko denarja so zbrali, dinamovci niso razkrili, a je hkrati res, da znesek niti ni pomemben. Pomemben je namen, toda finančnih sredstev naj bi bilo dovolj, da bodo lahko vsi igralci Istre in njihove družine preživeli lepe praznike

Članki iz rubrike