profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 19.07.2017 11:18:24

Kakšen uspeh. Makedonija slavi (tudi) otroka Mure!

fkvardar.mk
Nogometaši Vardarja so vsekakor eno od presenečenj 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Takšen razplet so pričakovali le redki, toda dejstvo je, da bodo nogometaši Vardarja igrali v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov. V nogometu favoriti pač ne zmagujejo vedno, skopska zasedba, ki se je na sezono pripravljala tudi na prekmurski ravnici, je bila uspešnejša od Malmöja. Potem ko se je prva tekma na Švedskem končala z rezultatom 1:1, so varovanci Goceja Sedloskega v vročem ozračju v Strumici zmagali s 3:1 in poskrbeli za navdušenje navijačev ter vseh ljubiteljev nogometa v državi. Makedonija slavi svoje junake, med njimi pa je tudi znanec s slovenskih igrišč, mrežo Vardarja namreč brani otrok Mure Filip Gačevski.

Toda po prvem delu nič ni kazalo na skopsko evforijo. Gostje so vodili z 1:0, iz enajstmetrovke, ki jo je ob soočenju z nasprotnim napadalcem zakrivil Filip Gačevski in si prislužil rumeni karton, je bil uspešen Rosenberg. Ampak 26-letni vratar je svoje delo opravil zelo dobro, v nadaljevanju pa so njegovi soigralci igrali kot v transu in uspel jim je velik preobrat, za katerega so zadeli Grnčarov, Barseghjan in Nikolov.

Naslednji tekmec Vardarja bo København. Oziroma bi moral biti, ker bi bila res senzacija velikih razsežnosti, če Benjamin Verbič in soigralci v današnjem večeru pred dvojimi navijači v dvoboju z Žilino ne bi unovčili zmage s 3:1 na Slovaškem.

Članki iz rubrike