Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 18.07.2017 11:09:47

Nov Slovenec na Nizozemskem? Na preizkušnji zabil dva gola

Drago Wernig - TAKA
Prestopni rok je v polnem teku, tako klubi kot navijači iščejo najboljše možnosti za naslednjo sezono.

Podobno je tudi na Nizozemskem, kjer se bo prvenstvo začelo sredi naslednjega meseca, tako da so klubi sredi priprav in novačijo igralce. Nekatere samo povabijo na preizkušnjo, potem pa se po videnem na treningu in kakšni prijateljski tekmi odločijo, ali jim bo igralec v prihodnosti koristil ali ne.

Tako je tudi pri RKC Waalwijku, nizozemskem drugoligašu, ki je iz elitne lige izpadel leta 2014. Odtlej pa v drugi ligi niza bolj kot ne skromne rezultate. V treh letih je bil namreč zadnji, predzadnji in deseti v 20-članski konkurenci. V zadnji sezoni so si tako zagotovili nastop v kvalifikacijah za napredovanje, a izpadli že v prvem krogu, ko je bil od njih s skupnim rezultatom 2:5 boljši Emmen.



V klubu si prizadevajo, da bi se nekoč vrnili med elito, za naslednjo sezono pa skušajo sestaviti kar se da močno zasedbo. Med drugim so eno od morebitnih okrepitev našli tudi v Sloveniji, saj se na preizkušnji mudi Roy Rudonja. Dvaindvajsetletni sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena je prejšnjo sezono začel v Krškem, za katerega je odigral eno prvenstveno in dve pokalni srečanji. Končal pa jo je v članu zahodne skupine tretje lige Jadranu iz Dekanov.

Rudonja je nastopil na zadnji tekmi RKC Waalwijka v pripravljalnem obdobju, v kateri so se pomerili z nižjeligaškim moštvom Regioteam. Drugoligaš je slavil z 9:0, Rudonja pa je nastopil v drugem polčasu, v katerem je bilo doseženih šest golov. Slovenec se je podpisal pod dva, in sicer je v 55. minuti poskrbel za vodstvo s 5:0, tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je postavil končni rezultat dvoboja. Bo to dovolj za podpis pogodbe?

Članki iz rubrike