Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
30.06.2017 14:58:01
Deli članek:

V Genovi bodo govorili slovensko: Ne samo Josip Iličić, k Sampdorii odhaja tudi nadarjeni Štajerec!

vszi

Mladi Slovenec prepričal Sampdorio, h kateri odhaja tudi Josip Iličić.

Nekoč je bil Srečko Katanec, zdaj bosta – dva Slovenca! Sampdoria je tik pred tem, da podpiše pogodbo s kar dvema nogometašema iz deželice na sončni strani Alp.

Profimedia

Štiri milijone in pol ter bonus v višini vsaj 500.000 evrov. Toliko bo Sampdoria odštela za Josipa Iličića, toda na račun kluba iz Genove ne bo zaslužila le Fiorentina. Tudi Aluminiju se obeta nakazilo z Marassija, tik pred selitvijo v to pristaniško mesto je namreč tudi Nik Prelec. Gre za šele 16-letnega napadalca, ki je preteklo sezono končal z devetimi zadetki na 22 tekmah v mladinski (!) ligi, sezono poprej pa je v konkurenci do 15 let dosegel kar 35 zadetkov na zgolj 16 tekmah. Vse našteto je bilo dovolj, da je prepričal Sampdorio, ki bo po naših informacijah še v tem tednu sklenila posel z Aluminijem. In na račun slednjega nakazala okrog 100.000 evrov, kar za klub iz Kidričevega zagotovo ni malo.

ZANJ VLADA VELIKO ZANIMANJE
"Kaj pravite, da Nika želi Sampdoria? Ha, ha. Rekel bom le tole: Genova je lepo mesto," je včeraj ob našem poizvedovanju ostal skrivnosten nogometašev agent Elvis Bašanović, nato pa bolj zgovorno dodal: "Kar lahko potrdim, je to, da za fanta vlada veliko zanimanje. Ne samo v Italiji, ampak tudi v Angliji in na Nizozemskem. Na koncu se bomo kakopak odločili za klub, ki bo nogometašu ponudil najboljše pogoje za napredovanje." Prestop na tuje je torej neizbežen, Sampdoria pa po naših informacijah klub, v katerem bo nadaljeval kariero. S profesionalno pogodbo, da ne bo pomote. 

Arsen Perić