kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

gv
gv
0 30.06.2017 13:06:38

Reva, strahopetec ali morda kaj tretjega? Daleč od tega! Ronaldo ni streljal prvi, ker ...

Zakaj je Cristiano Ronaldo želel enajstmetrovko izvajati kot zadnji v seriji?

Portugalska je morala pred dnevi v polfinalu pokala konfederacij, ki te dni poteka v Rusiji, po streljanju enajstmetrovk priznati premoč Čilu. Portugalce je še posebej v obup spravljal vratar Claudio Bravo, ki je v rednem delu, podaljšku in pri streljanju enajstmetrovk zaklenil svoja vrata.

Prve tri poskuse z enajstih metrov Portugalcev je ubranil, ker so bili prvi trije nogometaši Čila precej uspešnejši, so bili kakopak oni tisti, ki so se veselili uvrstitve v finale. Precej prahu pa je v nogometni javnosti dvignila odločitev Cristiana Ronalda, ki naj bi za Portugalsko streljal kot peti, torej zadnji od svojih soigralcev. Seveda le v primeru, če bi se enajstmetrovke končale po peti seriji.



Ronaldo pa sploh ni prišel do svojega strela, saj so Čilenci slavili že po tretji seriji, številni pa so slavnega Portugalca označili za strahopetca oziroma navadno revo. A popolnoma neupravičeno! Kot danes poročajo številni španski mediji, je Ronaldo to odločitev sprejel v sodelovanju s strokovnim štabom, ki je menilo, da bi bilo največ pritiska na tistemu nogometašu, ki bi imel na voljo zadnji strel. V tem primeru bi bil to Ronaldo!

Zgodba bi bila lahko precej drugačna, če bi žreb določil, da bo z enajstmetrovkami začela Portugalska. V tem primeru bi bil pod največjim pritiskom prvi strelec, Portugalci pa bi takrat kot prvega v ogenj poslali zvezdnika Reala. Tako so to storili na lanskem evropskem prvenstvu, ko so 11-metrovke odločale na tekmi proti Poljski in je Ronaldo streljal prvi. Medtem ko so v polfinalu evropskega prvenstva leta 2012 prvi streljali Španci, Ronaldo pa tudi tedaj sploh ni prišel na vrsto.  

Članki iz rubrike