stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 17.05.2017 14:54:07

Kek pred morda ključno tekmo. Bo Slaven igral za Dinamo?

Grega Wernig
Rečani pred zahtevnim in nadvse pomembnim gostovanjem v Koprivnici.

Nogometaši Rijeke imajo danes priložnost narediti nov velik korak proti prvemu naslovu prvaka. Morda celo odločilnega, a hkrati je dejstvo, da jih v Koprivnici čaka zahtevna naloga. V Zagrebu seveda upajo, da bi Matjažu Keku in njegovim varovancem lahko spodrsnilo, o zmagi modrih nad Istro, ki se ubada s številnimi notranjimi problemi, pravzaprav ne dvomi nihče.

Optimizem v prestolnici utemeljujejo (tudi) s tem, ker na klopi Slaven Belupa sedi nekdanji kapetan mladinske ekipe Dinama Željko Kopić, ki povrhu očitno ima recept, kako zaustaviti mariborskega strokovnjaka. Oziroma kako mu preprečiti ves izkupiček, Slaven se je namreč v zadnjih devetih dvobojih z Rijeko kar šestkrat izognil porazu. To je uspelo redkim, zelo redkim. Resda je zmagal samo enkrat, in sicer lani na povratni tekmi polfinala pokalnega tekmovanja. Bilo je 3:0 in tudi zaradi tega dvoboja Zagrebčani upajo, da bi lahko dobili novo priložnost za ubranitev naslova.

Bo torej Slaven drevi res igral tudi za Dinamo? So vodilni možje iz Maksimirja domačim nogometašem morda namenili dodatno motivacijo v obliki finančne nagrade za uspeh? "Kakršnihkoli pritiskov ni. Ni jih od nikoder. Na tekmo se pripravljamo, kot na vsako drugo. Igrali bomo pošteno in na vso moč. Zase, za naše navijače. Ne razmišljamo o razpletu prvenstva in o tem, komu bi lahko pomagali in komu ne," odločno odgovarja trener koprivniške ekipe Željko Kopić.

Članki iz rubrike