Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 16.05.2017 10:34:20

Predsednik Rijeke o morebitnem odhodu Matjaža Keka in dodatnih milijonih

Grega Wernig
Damir Mišković verjame v želeni razplet sezone.

Matjaž Kek in njegovi varovanci so bili po porazu z Lokomotivo v pričakovanju dvoboja s Hajdukom pod velikim pritiskom, toda ekipa se je na jadranskem derbiju odlično odzvala in z zmago 2:0 naredila nov velik korak proti zgodovinskemu naslovu prvaka. "Smo živi, zdravi in – najboljši," pravi Damir Mišković. "Bil sem ponosen na moštvo, na igro proti Hajduku. Mar ni lepo, da nam časopisi namenjajo naslovnice, veliko prostora ... Ko smo pred petimi leti začeli zgodbo, smo imeli vizijo in prišli do tega, da nas vsi spoštujejo. Priznavajo nam, da smo najboljši. Pisanje o vsem ostalem je del folklore," je v pogovoru za Novi list nadaljeval predsednik Rijeke.

V preteklih dneh so veliko prahu dvignila namigovanja o morebitnem odhodu Matjaža Keka oziroma njegovi selitvi na Marakano. "S tem se ne mislimo utrujati in zabavati množic. Vse je jasno, beseda je močnejša od papirja. Po koncu sezone bomo sedli za isto mizo. Preveč smo naredili skupaj, da bi si zdaj dopisovali prek medijev. Moč Rijeke je v družini. Res ni treba trošiti energije na teh majhnih, nepomembnih stvareh. Vsaj kar zadeva nas. Omejeni smo s proračunom, za vsem storjenim sta samo delo in znanje."

V tej sezoni je proračun okrog 10 milijonov evrov. "Za naslednjo bomo potrebovali nekaj milijonov več. Ampak ne dvomim o tem, da bomo sestavili želeno finančno konstrukcijo. Ne vem, zakaj nam ne bi uspelo," pravi Damir Mišković in dodaja, da brez sprememb v igralski zasedbi ne bo šlo: "Igralci bodo prihajali in odhajali, začeli smo živeti od svojega dela. Ne vidim razloga, zakaj Kek, športni direktor Juričić in njegov namestnik Mance ne bi nadaljevali po tej poti. Oni sestavljajo močno Rijeko. Verjamem v Rijeko in v to, kar delamo vsi skupaj."

Članki iz rubrike