sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 05.05.2017 12:00:21

Česar se dotakne, v milijone spremeni: neverjetne številke Kekovega delovanja pri Rijeki

Grega Wernig
Medtem, ko Kvarner odšteva dneve do dneva, ko bo Rijeka tudi na papirju postala novi hrvaški prvak, na dan prihajajo neverjetne, naravnost fantastične 'posledice' delovanja Matjaža Keka v tem klubu.

Štajerskemu strategu, ki je marca leta 2013 prevzel vodenje Rijeke, ni nihče napovedoval niti dolgega obdobja na klopi hrvaškega prvoligaša niti tako velikih uspehov. A utišal je tako ene kot druge. Trenutno je že več kot leto dni neporažen v vseh tekmovanjih, hkrati pa je na pragu zgodovinskega dosežka.

Toda Kek je v dobrih štirih letih storil več kot le to, kar vidimo na lestvici hrvaškega prvenstva. Rijeka je pod njegovim vodstvom postala klub, ki je ustvarjal igralce, nekatere popolne neznance je uspel spremeniti v zvezdnike hrvaškega prvenstva. 

Hrvaški mediji so potegnili črto pod deset takšnih nogometašev, tistih, ki so najbolj izstopali: Andrej Kramarić, Matej Mitrović, Marko Lešković, Marin Tomasov, Moises, Filip Bradarić, Stefan Ristovski, Andrej Prskalo, Josip Mišić in Mato Jajalo. Vsi ti so šli skozi roke Matjaža Keka in so bili skupaj ob prihodu na Kvarner vredni 6, 1 milijona evrov. In danes? Danes je ta deseterica vredna več kot 28 milijonov evrov, to pomeni da so si pod Kekovim vodstvom skupno ceno dvignili skoraj za petkrat toliko! 

Značke: matjaž-kek, rijeka, hnl

Članki iz rubrike