profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 08.04.2017 07:44:55

Pri sosedih gole zabija kot po tekočem traku, zdaj je razkril: Poleti sem zavrnil Olimpijo!

Grega Wernig
Slovenec na tujem pojasnil, da je bil tarča ljubljanske Olimpije.

Primorec Patrik Eler je v tem trenutku eden najbolj strelsko navdahnjenih Slovencev, ki si kruh služijo na tujem. Napadalec, ki v Sloveniji nikdar ni pustil večjega pečata, nastopa v drugi avstrijski ligi, kjer se je v dresu Wackerja med strelce vpisal 14-krat na 25 tekmah (včeraj je na račun dodal dva gola na tekmi z Wiener Neustadt), kar ga uvršča med najbolj učinkovite napadalce omenjenega tekmovanja. Eler z dobrimi igrami že nekaj časa nase opozarja tudi avstrijske prvoligaše, več kot očitno pa je bil lansko poletje zanimiv tudi uglednemu klubu iz Slovenije. Kaj uglednemu, celo aktualnemu prvaku. Da, Elerja je več kot očitno želela tudi Olimpija, toda nato do prestopa vseeno ni prišlo.

"Z Olimpijo sem bil v stiku," je za Primorske novice potrdil 25-letni nekdanji član Renč, Adrie in celovške Austrie ter dodal: "A tudi zavoljo okrevanja po poškodbi (to je staknil ob koncu pretekle sezone, op. p.) nisem želel preveč oklevati oziroma odlašati z odločitvijo. V Innsbrucku sem podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja."

Ob tem se kakopak poraja vprašanje, bi bili rezultati Olimpije v tej sezoni kaj boljši, če bi njen dres nosil tudi Eler? No, njegova statistika je kar dobra, odkar igra v Avstriji, je odigral 102 ligaški tekmi, hkrati pa zbral kar 58 zadetkov. Ni slabo, kajne?

eler GW1_0715
Grega Wernig

Članki iz rubrike