Mobilna verzija
nu
nu

Bivši Mariborčan dočakal prvega (video)

fcviktoria.cz

Po dveh letih je Erik Janža pozimi zamenjal klubske barve, iz Maribora se je preselil na Češko.

Vijoličasti so na račun odškodnine dobili okoli tričetrt milijona evrov, 23-letni Prekmurec pa štiriinpolletno pogodbo z Viktorio Plzen. Gre za aktualnega prvaka svoje države, ki se je doslej štirikrat veselil tega uspeha. Do vseh lovorik pa je prišel od leta 2011 naprej.

Viktoria je prvo polovico sezone končala na vrhu prvenstvene razpredelnice in si priigrala štiri točke naskoka pred praško Slavio. Toda v uvodnih petih nastopih po zimskem premoru je zaloga pošla. Še več, remi v Zlinu in poraz na gostovanju pri prvem zasledovalcu Slavii sta privedla do tega, da je Viktoria vrh prepustila tekmecu iz Prage, za katerim zaostaja za točko.

Po bolečem porazu v prestolnici so se Plzenčani vrnili na zmagovite tirnice, najprej so bili z 1:0 boljši od Libereca, sinoči pa so bili z istim rezultatom uspešni še na gostovanju pri Bohemiansu.

Zadnja zmaga je bila nekaj posebnega za Erika Janžo, ki ga je trener Roman Pivarník uvrstil v začetno enajsterico. Levi bočni branilec je s tem vknjižil svoj prvi nastop za novi klub, poleg zmage je v statistiko vpisal rumeni karton, prav tako pa je v deveti minuti sodeloval pri edinem zadetku na srečanju.

Z leve strani je poslal predložek v kazenski prostor, kjer so domači žogo na kratko odbili. Okroglo usnje je spet prišlo do gostov, ki so nato z dvema potezama zapečatili njihovo usodo.