cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 15.01.2024 07:44:12

Katanec proti nekdanjemu hrvaškemu selektorju! To bo dvoboj, ki ga Slovenec mora dobiti, če ne ...

Profimedia
Srečko Katanec v vlogi selektorja že petič nastopa na velikem reprezentančnem turnirju, tokrat z Uzbekistanom na azijskem pokalu.

S Slovenijo se je uvrstil tako na svetovno kot na evropsko prvenstvo, na azijskem pokalu pa vodi že tretjo različno reprezentanco. Leta 2011 je z izbrano vrsto Združenih arabskih emiratov osvojil le eno točko in v skupini z njo končal na zadnjem mestu, osem let pozneje pa se je z Irakom prebil v izločilne boje, a je bil Bahrajn v osmini finala previsoka ovira. Ta uspeh bo poskušal ponoviti oziroma nadgraditi z Uzbekistanom. Gre za reprezentanco, ki osmič nastopa na turnirju, kar petkrat pa se ji je uspelo prebiti iz skupinskega dela tekmovanja. Leta 2011, ko je turnir prav tako potekal v Katarju, so se beli volkovi prebili vse do polfinala. Vsaj če sodimo po prvi tekmi, bodo ta uspeh zelo težko ponovili.


Katančeva četa je v soboto sicer izpeljala nekaj domiselnih akcij, a odpora organizirane Sirije, ki jo vodi sloviti Argentinec Hector Cuper, ni uspela streti. Zanimivo je, da je Ljubljančan šele v drugem delu v ogenj poslal svojega največjega zvezdnika Abosbeka Fajzulajeva, ki je za moskovski CSKA v letošnji sezoni premier lige dosegel dva gola in dodal šest asistenc. Dvajsetletnik je poživil igro, ni pa uspel poskrbeti za popoln komplet točk.

Uzbekistan se bo v naslednjem krogu v četrtek pomeril z Indijo, ki je na papirju najslabša ekipa v tej skupini, s klopi pa jo vodi nekdanji hrvaški nogometaš Igor Štimac. Nato bo sledil še obračun z Avstralci, ki so se na uvodni tekmi proti Indiji brez težav dokopali do treh točk (2:0).

Značke: katanec, uzbekistan

Članki iz rubrike